2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Lázár: Szent István-i feladatunk van

2015. augusztus 20., csütörtök 10:21, frissítve: csütörtök 15:17

A Szent István-i életmű folytatását és a határok védelmét nevezte meg elsődleges feladatnak a kancelláriaminiszter a Csongrád megyei Kiszomboron tartott ünnepi beszédében. Lázár János azt mondta: ahogy kétezer évvel ezelőtt Szent Istvánnak, úgy Magyarországnak ma is a legfontosabb feladata a kereszténység védelme.

„A határ megvédése az ország jogi, fizikai, személyi megvédése a mindenkori állam legfontosabb felelőssége.” Lázár János Szent István ünnepén beszélt arról, hogy olyan államot kell szervezni, amelyik képes megvédeni a magyarságot. „És hogy védelemre van szükség, pont itt a határtól néhány kilométerre, tőlünk délre is akár, Csongrád megye déli határán naponta tapasztaljuk, hogy a védősáncokra, a sáncvárakra, amelyeket annak idején Szent István emeltetett annak érdekében, hogy az állam képes legyen megvédeni a nemzetet, mind a mai napig szükség van” – mondta a kancelláriaminiszter.

A napokban készült el a gyors telepítésű drótakadály a magyar–szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Kübekházáig. A helyiek szerint a menekültáradattal szemben ez ad némi biztonságot.


Az már megvan, hogy hova tervezik Kübekházán a sátrakat a menekülteknek. Már le is tarolták a földet. Közben kiderült, hogy 3,7 milliárdból építik a két menekülttábort. Sajtóhírek szerint a költségvetésből csoportosítanak át erre forrásokat. A Hír TV információi szerint a tiltakozások hatására mégsem Sormáson, hanem Nagykanizsán építenék meg az ideiglenes tábort.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!