2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Lázár: Csak minőségi tudással lehetünk versenyképesek

2014. február 2., vasárnap 08:10, frissítve: péntek 12:18

Magyarország csak minőségi tudással lehet versenyképes, európai ország, ehhez pedig tudós tanárokra és korszerű laborokra van szükség – mondta Lázár János a hódmezővásárhelyi Gyulai József Természettudományos Műhely átadóján.

A több mint 325 millió forintból, uniós támogatással kialakított labort a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulói mellett a térség további tíz általános iskolájának diákjai is használhatják majd. A legkorszerűbb oktatási segédeszközökkel felszerelt természettudományos szaktanterem a fizika, kémia és biológia magas szintű oktatására épít majd, és tehetséggondozó műhely is lesz egyben.

„Természettudományt tanítani tapasztalati megismerés nélkül nagyon nehéz. Természettudományt tanulni anélkül, hogy megtapasztaljuk, lássuk, érezzük azt, ami egy-egy természettudományi törvény mögött van, nagyon nehéz, ez rendkívül fontos. Hogyha ez a labor biztosítja ezt a lehetőséget, akkor én azt gondolom, hogy minden egyes nemzedéken, minden egyes évfolyamon belül nőni fog azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek az érdeklődése, az elhivatottsága ezek felé a tantárgyak felé egyre erőteljesebb lesz” – vélekedett Árvai László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója.

Forrás: Hír TV