2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Lázadás miatt tett feljelentést Szabó Bálint

Alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, lázadás és rombolás miatt tett feljelentést a rendőrségen az őszödi beszéd ügyében a Demokratikus Koalícióból kilépett Szabó Bálint.

Bár ismeretlen tettesek ellen tette a feljelentést, a Fidesz székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Orbán Viktort is megvádolta azzal, hogy a szöveget manipulatív céllal felhasználta. Szerinte a Gyurcsány-beszéd hanganyaga a Bolíviában megölt Rózsa-Flores Eduardótól egy fideszes képviselőn keresztül jutott el Kósa Lajoshoz. Debrecen polgármestere pedig még 2006 nyarán megmutatta Orbán Viktornak.

Szabó Bálint azt mondta: bár a szocialisták szivárogtatták ki a beszédet, a Fidesz már nyáron elkezdte szervezni az őszi demonstrációkat. Hozzátette: olyan dokumentumok bizonyítják ezt, amelyeket ő sem látott, mert titkosak.

„Azt állítom, hogy az őszödi beszéd egy részének vagy egészének birtokában 2006 nyarán a Fidesz és annak vezetői tudatosan arra készültek, hogy az őszi választási kampány finisében az alkotmányos rend megváltoztatására is alkalmas tüntetéssorozatot szerveznek, amelynek a végén az akkori kormány lemondásra kényszerül” – fogalmazott Szabó.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!