2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Látnak fedezetet a béremelésre a BKV-nál

2015. május 21., csütörtök 08:03, frissítve: csütörtök 09:18

Lenne pénz a BKV-nál arra, hogy teljesítsék a szakszervezetek béremelési követelését – ezt a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke mondta Magyarország élőben című műsorunkban.

Gulyás Attila hozzátette: az érdekképviseletek 3,5 százalékos emelést követelnek, a vállalat ajánlata pedig 2,4 százalék. A különbözet körülbelül 1,2 milliárd forint. Mivel az állam átvállalja a cég 52 milliárdos adósságát, ezentúl kamatot sem kell fizetni. Ráadásul a korkedvezmény megszüntetésével is spórol a BKV. Gulyás Attila szerint ezek az összegek fedeznék a béremelést.

„Megszűnt sajnos a nyugdíjkorkedvezmény, ami nálunk a járművezetőket érintette. Ennek volt egy 13 százalékos extra munkáltatói adója, ez a BKV-nál éves szinten 2,1 milliárd, ami most nincs, tehát ezt nem kell fizetni. A másik […], hogy konszolidáció lesz. A konszolidációnak volt egy hitelkamat része, amit betervezett a BKV, 1,2 milliárdnál valamennyivel nagyobb összeg. Csak ez a két tétel összességében jóval magasabb, mint a mi követelésünk” – fogalmazott Gulyás Attila.

Mint arról korábban beszámoltunk, a főváros megbénításával fenyegetnek BKV-s szakszervezetek. Június 11-ére kétnapos sztrájkot jelentettek be, mert kevésnek tartják a vállalat 2,4 százalékos béremelési ajánlatát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!