2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Lapzárta: Győzelem vagy döntetlen?

A Lapzártában beszélgető újságírók, Kis Kornélia vendégeiként egyaránt azt konstatálták, hogy a vita résztvevői közül mindenki a saját szája íze szerint akarja az eseményeket interpretálni.

  • Lapzárta: Győzelem vagy döntetlen?

Az a bizonyos kilépési nyilatkozat elég erős érv lehetett, hisz Orbán a körön kívülről az Unióval szemben kritikus erőket, ha ideig-óráig is, de egy ernyő alá tudta volna terelni. Egy ilyen koalíció jelen állás szerint a mandátumok akár 40%-át is megszerezheti. Ez persze hasonlóan tarka szövetség lett volna, mint a Néppárt, hisz Le Pen-től a Baltikum pártjaiig terjedő és ideológiailag is széles merítést jelentő tagpártok lettek volna részei. Orbán ennek lehetett volna egy integráló szereplője - vélte Kovács András az Origó újságírója.

Dull Szabolcs szerint mindenki közös érdeke volt, hogy ne zárják ki a Fideszt. Képlékeny a helyzet, és a Fidesz érdeke is a bent maradás volt. Olyan döntést kellett hozni, amit jól lehet kommunikálni. Ha nem tudunk megoldani egy problémát, alakítsunk bizottságot - ezt tették, s ezzel eltolták a probléma megoldását– mondta az Index újságírója.

Sokan fogadtak volna arra, hogy ki fogják zárni a Fideszt, de ezt sikerült elkerülni– mondta Kovács András. Dull Szabolcs szerint annak megítélése, hogy ez siker-e, vagy a  szankció már az ellenfelek sikere, az eltérő interpretációk közé tartozik, és a végleges megoldás mindenképp május 26. után fog kialakulni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!