2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Lángoló Paradicsom: tűzvész Kaliforniában

Az amerikai médiumok szerint percenként 80 focipálya nagyságú terület esik a lángok martalékává Kaliforniában. A napfényes állam északi részén 3 megyében rendeltek el rendkívüli állapotot. Teljesen ki kellett üríteni a 27 ezer lakosú Paradise városát, ahol a tűzvészben 5-en súlyosan megégtek. Több száz lakóház semmisült meg a lángokban, sok helyen nincs áram.

  • Lángoló Paradicsom: tűzvész Kaliforniában

Kaliforniában lakóházak is megközelítettek a lángok. Los Angelestől északra órák alatt több ezer hektárnyi területet perzseltek fel a bozóttüzek csütörtök óta. A napfényes állam 3 északi megyéjében kellett rendkívüli állapotot hirdetni. A 27 ezres Paradise városából mindenkit ki kellett költöztetni. Hatalmas dugó alakult ki az utakon, a menekülő családok videóra vették az út két oldalán pusztító lángokat. Itt többen is súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A környéken épületek semmisültek meg, sokfelé nincs áramszolgáltatás. A nyugati parton húzódó észak-déli 101-es országút több szakaszát is le kellett zárni. A tűzoltók munkáját nemcsak a szárazság, hanem az időjárás hátráltatja. 80 km/h-ás szél táplálja a tűz terjedését.

Kihívást jelent a számunkra, hogy éppen most fordul szelesre Santa Anában az időjárás, és napokig eltart majd. Jelenleg 400-500 tűzoltónk dolgozik a terepen, sokat még behívunk. Persze van egy másik tűz a Keleti Megyében, ahol megosztjuk az erőforrásainkat. Egyelőre nem erősítették meg a kereskedelmi és lakóépületek megsemmisülését. De azt tudjuk, hogy számos lakóautót és faházat veszítettünk el Cambria Springsben ls Newbury Park nyugati részén– nyilatkozta Mark Lorenzen ventura megyei tűzoltóparancsnok. 

Az oltásba repülőgépeket is bevetettek a 14 tűzfészek elfojtásába. Az egyik alig pár kilométerre pusztít a kaliforniai lövöldözés helyszínétől. A tüzek egyelőre északon pusztítanak, várhatóan déli irányba, a Yosemite nemzeti park felé terjed.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!