2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Láng Zsolt: Nem tűr halasztást a Lánchíd felújítása

Haladéktalanul fel kell újítani a lánchidat - jelentette ki a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Kossuth Rádióban. Amíg Karácsony Gergely a kormánnyal csatázik, a híd tönkremegy és életveszélyessé válik - szögezte Láng Zsolt. A politikus elmondta: szakértői jelentések szerint már az is előfordulhat, hogy darabok válnak le a hídról, ami akár a hajókat vagy a közutat is veszélyeztetheti.

  • Láng Zsolt: Nem tűr halasztást a Lánchíd felújítása

Hír TV

Gulyás Gergely: Most kell elkezdeni a Lánchíd felújítását

Méltatlan és kicsinyes vitát folytat a főváros a Lánchíd felújítása körül - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely hangsúlyozta, a szükséges források a fővárosnál többszörösen rendelkezésre állnak, Tarlós István jelentős tartalékkal adta át az önkormányzatot. A miniszter hozzátette, akkor kell egy hidat felújítani, amikor olyan állapotba kerül, amely ezt indokolttá teszi.

Hír TV

A Lánchidat nem államosítják, a fővárosnak kell felújítani azt

A fővárosi önkormányzat és Karácsony Gergely leállította a dél-pesti kerékpárút építését, pedig a 7,1 milliárd forintnyi összegű projekthez csupán kétszázmillió forintot kellett volna biztosítani. Eközben a Főpolgármesteri Hivatal arra vár javaslatokat, hogy milyen fejlesztések legyenek Budapesten. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésünkre leszögezte: a Lánchidat nem kívánják államosítani, a fővárosnak kell gondoskodnia a felújításáról.

Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem ér véget a Nagykörútnál – mondta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában tegnap Schnel­ler Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára. Schneller arra a tegnapi, a Magyar Hírlapban megjelent hírre reagált, amely szerint többévnyi előkészítés, több száz millió forint ráfordítás után végül nem épül meg a dél-pesti kerékpárút. A projektet nyolcvan százalékban az Európai Unió állta volna, a 7,1 milliárd forintos beruházásból mindössze kétszázmillió terhelte volna a fővárosi önkormányzatot. Hozzátette: furcsállja, hogy míg a „kerékpáros-ellenesnek” kikiáltott Tarlós István előző főpolgármester elindította a bicikliút-fejlesztési programot, addig a „kerékpáros barátnak” tartott jelenlegi városvezető nemhogy gyorsítaná ezt, hanem leállítja. A helyettes államtitkár tárgyalásokat kezdeményez az érintett kerületek polgármestereivel a beruházás megmentése érdekében.

A fővárosi önkormányzat közben egy külön honlapot hozott létre, amelyen a budapestiek javaslatait várják, hogy milyen irányba kellene fejlődnie a városnak. A Lánchíd ügyében pedig továbbra sincsenek érdemi válaszok a Városháza részéről.

A Magyar Nemzet megkérdezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy előfordulhat-e: a kormány államosítja a Lánchidat, és kézbe veszi annak felújítását? Gulyás leszögezte:

a Lánchíd a fővároshoz tartozik, a főpolgármesternek kell gondoskodnia a felújításáról.

Gulyás úgy vélekedett,

hogyha Karácsony Gergely keres, akkor találhat pénzt: a számos tanácsadó, főpolgármester-helyettes fizetése négy év alatt rengeteg forrást emészt fel.

A tárcavezető a Magyar Nemzetnek reagált a főpolgármester keddi közleményére is, amely szerint a tűzijáték károsítaná a Lánchidat. Elmondta: erre vonatkozó szakvéleményt nem láttak, ellenben a felújítás halogatása biztosan további károkat okoz. Az augusztus 20-i ünnepségekkel kapcsolatban közölte, azok költségei július közepéig kerülnek nyilvánosságra a szerződésekkel együtt, a részletes elszámolást pedig utólag teszik közzé. Gulyás Gergely szerint

az ünnepségsorozatra szükség van a turizmus fellendítése céljából, az ágazat szenvedte el a legnagyobb kárt az elmúlt hónapokban.

– Azt szeretném kérni, hogy gyermekkorom legszebb emlékét, a tűzijátékot hadd éljék át az én ­gyermekeim is – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón Karácsony azon felvetésére, hogy a főpolgármester a Lánchíd felújítása érdekében törölné a Szent István napjához köthető programsorozatot és a tűzijátékot.

Magyar Nemzet

 

Kapcsolódó anyagok:

A Lánchidat nem államosítják, a fővárosnak kell felújítani azt

Gulyás Gergely: Sikeres volt a védekezés

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!