2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Lánczi: Az ellenzékieknek mindegy, mi történt, a macedónoknak adnak igazat

Hír TV

2018. november 22., csütörtök 22:10

Adódik a kérdés, hogy az ellenzéki politikusok helyesen és jogosan kovácsolnának-e politikai előnyt a Gruevszki-ügyből. Ez volt az egyik téma csütörtök este a Hír TV Csörte című műsorában.

Lánczi Tamás úgy gondolja, Nikola Gruevszki egykori macedón miniszterelnököt politikai ellenfelei nagy valószínűséggel megpróbálnák eltenni láb alól, ha hazájában maradna.

„Ahogy ez a Balkánon megszokott történet, ott ennek hagyományai vannak” – jegyezte meg a politikai tanácsadó, hozzátéve, hogy ha Magyarország valami váratlant és szokatlant csinál, akkor az ellenzék azonnal, gondolkodás nélkül a másik félnek ad igazat.

„Az ellenzék a macedón kormány, Juncker vagy az örmények mellé áll a kérdésben, amit én nem teljesen értek, mert szavazat ebből nem igazán jön – mondta Lánczi. – Ez nem egy jó alapállás, hogy bármi van, anélkül hogy tudnánk, mi történt, tudnánk mi van Macedóniában, de biztos a macedónoknak van igazuk.”

Horn Gábor ezzel szemben úgy véli, hogy „a magyar kormány túllépve mindenféle létező morális és egyéb értékrenden, mentsvárat ad valakinek, aki Orbán Viktor fegyvertársa”. „Ez vérlázító” – jegyezte meg az egykori SZDSZ-es politikus.