2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Lakatos Tibor: A kormány rendelete értelmében kórházparancsnokok kezdik meg működésüket

Megkezdik működésüket a kórházparancsnokok, továbbá valószínűsíthető, hogy a közeljövőben egyre többen fertőződhetnek meg. A laboratóriumi vizsgálatok száma egyenlő ütemben növekszik a kontaktus vizsgálatok számával.

  • Lakatos Tibor: A kormány rendelete értelmében kórházparancsnokok kezdik meg működésüket

Lakatos Tibor, operatív törzs ügyeleti központjának vezetője ismertette, hogy a kormány rendelete értelmében kórházparancsnokok kezdik meg működésüket, akik segítik és támogatják a kórházak tevékenységét, orvos-szakmai kérdésekben nem tehetnek javaslatot, ilyen ügyeben nem dönthetnek. Feladatuk a készletgazdálkodás, a gyors hatékony kommunikáció elősegítése és adott esetben az objektumok védelmi feladatainak ellátása. Céljuk, hogy hatékonyabb működésben segítsék a kórházakat, valamint, hogy tehermentesítsék a dolgozókat bizonyos feladatok alól. A megbízóleveleket Dr. Halmosi Zsolt, vezérőrnagy adja majd át a megbízottaknak.

Lakatos Tibor elmondta továbbá, hogy a kijárási korlátozás, továbbra is szigorú szabályokat tartalmaz azonban sajkát és szerettei ellátását továbbra is mindenki megoldhatja, szabadidő eltöltésére is lehetőséget ad a rendelkezés.

Határokon jelenleg nyugodt a helyzet, minden országba megfelelő idő alatt át lehet jutni, a személy és teherforgalom zavartalan, a munkábajárás továbbra is zavartalanul működik.

 

Müller Cecília, országos tisztifőorvos ismertette, hogy az elmúlt napon megnövekedett az igazolt fertőzöttek száma, immár 408 főt tartanak nyilván, és sajnos két újabb elhunytról egy 86 és egy 90 éves betegről érkezett hír, akik más krónikus betegségekben szenvedtek, az egészségi állapotuk folytán a vírus fertőzés a szervezetük már nem tudta tolerálni.

Elmondta továbbá, hogy számítanak arra, hogy a közeljövőben egyre többen fertőződhetnek meg. A laboratóriumi vizsgálatok száma növekszik a kontaktus vizsgálatok számával egyenlő ütemben, 7 laboratórium jelenleg 24 órában működik, ahol a vizsgálatok száma folyamatos, nincs elmaradás, amint detektálják a fertőzés lehetőségét megtörténnek a vizsgálatok.

Ha valakiben felmerül a gyanú szóljon háziorvosának, gyanú esetén minden esetben elvégzik a teszteteket, melyeket már háznál levesznek így nem kell utaznia az adott személynek, ha súlyos a kórkép akkor a kijelölt kórházak valamelyikébe szállítják.

Enyhe tünetek esetén nem szükséges bevonulnia a betegnek hiszen néhány nap alatt le tud csengeni a betegség, addig kötelezően izoláltan kell, hogy tartózkodjon és kerülnie kell minden érintkezési lehetőséget, amikor az átadás létrejöhet.

Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt napok intézkedései szigorítások, fontos, hogy mindenki megértse és betartsa ezeket!

A tisztifőorvos megnyugtatásul közölte, hogy a betegek kezelése az intézményekben zajlik, minden egységben rendelkezésre áll az a kapacitás, ami kell a megfelelő ellátáshoz, gyógyszerek, eszközök, ágyak és személyzet szempontjából is.

Az operatív törzs teljes sajtótájékoztatója:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!