2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Lakatos: Mindenki tartsa szem előtt a járványügyi intézkedéseket

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az online sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az ünnepi hétvége tapasztalatai pozitívak voltak, minimális esetben kellett eljárniuk a rendőröknek a szabályokat megszegőkkel szemben. A rendőralezredes arra kérte a lakosságot, hogy továbbra is tartsák szem előtt a járványügyi intézkedéseket. Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig arról számolt be, hogy a járvány lecsengő szakaszában van Magyarországon, és a járványgörbe is lefelé mutat.

  • Lakatos: Mindenki tartsa szem előtt a járványügyi intézkedéseket

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról tájékoztatott, hogy a védekezés második szakaszában a rendőri feladatok is átalakultak. Munkatársai továbbra is ellenőrzik azokat a határátkelőhelyeket, amelyeken korábban korlátozásokat vezettek be, illetve ott is szolgálatot látnak el a rendőrök, ahol szükséges ellenőrizni a hazaérkező magyar állampolgárok jogosultságát, de továbbra is teljesítik a hatósági házi karantén elrendelésével kapcsolatos feladatokat - hangzott el. Emellett ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását is. Lakatos Tibor hangsúlyozta, hogy a mögöttünk hagyott hétvége pozitív tapasztalatokat hozott, csak minimális számban kellett intézkedniük a szabályokat megszegőkkel szemben. Az elmúlt 24 órában pedig 53 személy szegte meg a hatósági karantént - tette hozzá. 

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője felhívta arra a figyelmet, fontos, hogy mindenki szem előtt tartsa a járványügyi intézkedéseket. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt öt idős, krónikus beteg, ezzel 532 főre emelkedett az elhunytak száma, 2160-an pedig már meggyógyultak. Az országos tisztifőorvos megjegyezte, hogy 4 százalék körül mozog azoknak az aránya, akik nem szenvedtek semmilyen alapbetegségben, és a halálukért kizárólag a koronavírus a felelős.

Az aktív fertőzöttek száma 1229, kórházi ellátásban 427 fő részesül, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Müller Cecília kiemelte, hogy a járvány Magyarországon egyértelműen lecsengő szakaszban van, a járványgörbénk egyértelműen lefelé mutat. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, a legkevesebb megbetegedés Békés megyében van, itt mindössze három fertőzött jut százezer lakosra. 

Hír TV/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!