2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kunhalmi látomásos költészetnek nevezte a DK-ba igazolását

Cáfolta Kunhalmi Ágnes, hogy az október önkormányzati választást követően a Demokratikus Koalícióhoz igazolna. A Magyar Nemzet szocialista forrásokra hivatkozva írta azt, hogy az MSZP fővárosi elnökének pozíciója veszélybe kerülhet egy katasztrofális választási vereség esetén. A lap szerint az ellenzéki egyeztetéseken a szocialista politikus már saját pártváltását készítette elő. Kunhalmi Ágnes látomásos költészetnek nevezte a Magyar Nemzet cikkét, a lapnak nyilatkozó névtelen szocialistáknak pedig azt üzente, inkább szórólapot osztogassanak.

Megafonon kihangosított Bach-dallamokra toborozta a választókat a Demokratikus Koalíció a XVII. kerületben. Amíg a baloldali szimpatizánsok Gyurcsány Ferenc elnökre vártak, a hétfőn visszalépett Falus Ferencről és az őt váltó új ellenzéki főpolgármester-jelöltről is véleményt mondtak.

– Bokros Lajosról mi a véleményük, jó főpolgármester-jelölt, nyerni fog?
– Hogy őszinte legyek, most nem tudom, hogy merre van a Jóisten, de rövidesen ki fog derülni – mondta a Hír TV-nek egy XVII. kerületi lakos.

A Gy. Németh Erzsébet mellett kampányoló Gyurcsány Ferenc szerint a fővárosban jól szerepelhet a baloldal. „12-én Magyarországon, nagyon sok helyen a demokraták nagy lépést fognak előre tenni. Ma Budapesten négy ellenzéki kerületi polgármesterünk van. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy azt várjuk, hogy ez legalább megduplázódjon” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A baloldali főpolgármester-jelölt cseréről a DK-elnök ezúttal nem beszélt. Helyette Bokros Lajosról az ellenzéki párt fővárosi listavezetője beszélt „Aki azt szeretné, hogy Tarlós István ebből a városból elmenjen – ő, aki a Fidesz bábja, aki szó nélkül asszisztált mindenhez, ami ezzel a várossal történt – akkor arra kérem, szavazzon Bokros Lajosra. Bokros demokrata, Orbán nem demokrata. Orbán embere Tarlós, kettejük között kell választani” – mondta Gy. Németh Erzsébet.

A főpolgármester-jelölt ez idő alatt Budapest helyett Pécsett kampányolt. Azzal igyekezett pártjának és a Modern Magyarországért Mozgalom helyi jelöltjének támogatókat szerezni, hogy ő mindig is européer volt, Brüsszelben még a brit konzervatívok is szerették. „A Modern Magyarországért Mozgalom, egy olyan párt, ahol egy mindenkiért, mindenki egyért küzd. Nagyon fontosnak tartom, hogy én is segítsem a pécsiek kampányát, mint ahogy a pécsiek is segítették az én kampányomat, és ezután is segíteni fogják” – közölte Bokros.

Az MSZP elnöksége már hétfőn jelezte: nem állnak az új főpolgármester-jelölt mögé a kampányban. A párt fővárosi elnöke mégis Bokros Lajos támogatására buzdította a választókat. Kunhalmi Ágnesről pedig szocialista források azt állították a Magyar Nemzetnek, hogy a választások után elszegődik a DK-hoz.

Riporter: Miért kellett cáfolni, hogy a DK-ba menne…?
Kunhalmi Ágnes: Hát, mert nem megyek a DK-ba. A Magyar Nemzet látomásos költészetre váltott a normális és politikai újságírás helyett.
Riporter: Semmi létjogosultsága sincsen, hiszen szocialista forrásból származik az információ.
Kunhalmi Ágnes: A szocialista forrásoknak azt üzenem, inkább kampányoljanak és szórólapozzanak…
Riporter: Miért nem elégedett a fővárosi szocialistákkal?
Kunhalmi Ágnes: A legtöbb helyen egyébként váltani fogunk, és ez bizony nem tetszik a Fidesznek, én ezt ennek tudom be, pusztán zavarkeltésnek. Most mennék, és nem a DK-ba, hanem ebédelni…

Információink szerint az MSZP-ben többen is a baloldal vereségére készülnek. A párt vezető politikusai azt tervezik, hogy a sorozatos kudarcok után, új néven, MSZP Baloldali Néppártként szervezik újjá a szocialisták táborát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!