2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

Kunhalmi Ágnes lenácizta Nyírő Gyulát

Lenácizta Nyírő Gyulát, a szocialisták által bezárt Lipótmezei Elmegyógyintézet egykori főorvosát Kunhalmi Ágnes. Az MSZP oktatási szakpolitikusa a nemzeti alaptanterv kapcsán próbálta lenácizni Nyírő József írót, azonban a keresztnevet nem sikerült eltalálnia. A szocialista párt közleményében is Nyírő Gyula szerepelt, azonban a honlapjukon később korrigálták a hibát.

  • Kunhalmi Ágnes lenácizta Nyírő Gyulát

Mondjuk a Wass Albert térnek nem nagyon örülök, megmondom őszintén, tehát Széll Kálmán legalább nem volt, hogy mondjam, náci, vagy náci kollaboráns.

Így nácizta le Wass Albertet a főpolgármester az Indexnek adott interjúban. Karácsony Gergely a budapesti utcanevek kapcsán minősítette az írót. Kijelentése felháborodást keltett, több szervezet is tiltakozott. Ezt követően Karácsony az ATV stúdiójában visszakozott.

Azt hiszem, hogy hibát követtem el, hogy belementem ebbe a vitába, azt tudom, hogy Wass Albert sokak számára egészen mást jelent, mint nekem, vagy nagyon sok más honfitársunknak ez egy nagyon megosztó megítélésű irodalmi és politikai múlt. Tehát én, én szeretnék azoktól elnézést kérni, akiket ezen keresztül akaratlanul is megbántottam, és azt gondolom, hogy Wass Albert irodalmi munkásságából bármikor lehet idézni

- szabadkozott Karácsony Gergely.

Most ugyanitt kezdődtek Kunhalmi Ágnes problémái a Nemzeti alaptanterv kapcsán.

Az irodalomban most ugye megjelent a szerintünk náci és az alaptantervben nem megfelelő helyen lévő, abszolút nem szabadna Wass Albert és Nyírő Gyulát betenni, de kötelezőként megjelent

- jelentette ki a szocialisták országgyűlési képviselője.

Az MSZP oktatási szakpolitikusa Wass Albert mellett egy bizonyos Nyírő Gyulát is lenácizott. Nyírő Gyuláról tudni kell, hogy ő volt a szocialisták által bezárt Lipótmezei Elmegyógyintézet egykori főorvosa. Kunhalmi Ágnes eredetileg Nyírő József íróra gondolhatott, azonban a bakit súlyosbítja, hogy az MSZP honlapján megjelent közleményben is a Gyula keresztnév szerepelt. A szöveget később javították.

 

A szocialisták oktatási politikusának nem ez volt az első alkalom, amikor gondja akadt a magyar nyelv és irodalom témakörével. Korábban Bangóné Borbély Ildikó párttársával közösen olyan felirattal demonstrált, amelyen a fojtani szót úgy írták, hogy folytani.

Az ellenzéki pártok szerint is náci Wass Albert

A Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd szerint is antiszemita, náci író Wass Albert. Az Emmi parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy nevetséges, hogy pont azok a baloldali pártok emelnek szót, akik a jobbikkal fogtak össze. A Fidesz szerint a baloldal mindent támad, ami a nemzeti identitást erősíti.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!