2019. október 17.,
csütörtök, Hedvig napja

Kultúrházat avattak Pusztaszentlászlón

Hír TV

2019. szeptember 22., vasárnap 10:20

Kultúrházat avattak Pusztaszentlászlón. A Zala megyei kistelepülés épülete az országban az első olyan létesítmény, amelyhez a Magyar Falu Program biztosított forrást. A beruházás értéke közel nyolc millió forint volt.

Szüreti kirakodóvásár volt az első rendezvény, amelynek immáron az új kultúrház környéke adott otthont Pusztaszentlászlón. A tornateremből átalakított épületben rendezik majd a nagyobb ünnepségeket, de a helyi civilek is itt tarthatják összejöveteleiket.

„A jövő héten illetve az azt követő héten idősek napját szerveznek ebben a kultúrházban, tehát programmal szeretnénk megtölteni ezt a kultúrházat, a hely identitást szeretnénk erősíteni, azt szeretnénk, hogyha ebben a faluban a falu közössége erősödne, és ezek a programok a segítségünkre lennének ebben.”

- mondta Kaj István, Pusztaszentlászló polgármestere.

A Magyar Falu Programot azzal a céllal indította a kormány, hogy segítse az ötezer főnél kisebb lélekszámú települések fejlődését. Erre mintegy 150 milliárd forint áll rendelkezésre.

„Olyan pályázati lehetőségek vannak, olyan fejlesztési lehetőségek vannak ennek keretén belül, ami az itt élő emberek mindennapjait könnyíti meg. Óvodafejlesztés, utaknak a fejlesztése, közösségi terek fejlesztése, orvosi rendelő, szolgálati lakás, mind az itteni erőt tudja biztosítani ha ezek a lehetőségek megvannak és tudnak élni vele a települések.”

- jegyezte meg Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

A zalai községben hamarosan megújul az óvoda környéki járda is, valamint modern kamerarendszer növeli majd az itt élők biztonságérzetét.

Hír TV