2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Külföldiek voksai dönthettek vasárnap több kerületben

Az „autoriter, Európai Unió-ellenes, szélsőjobboldali” Fidesz elleni szavazásra hívott fel az az angol nyelvű szórólap, amely a Magyar Nemzet birtokába került.

  • Külföldiek voksai dönthettek vasárnap több kerületben

A Ferencvárosban terjesztett kampánykiadvánnyal a kerületben élő, lakcímkártyával rendelkező uniós polgárok, valamint a letelepedési engedéllyel bíró bevándorlók és menekültek figyelmét igyekeztek felhívni, hogy az október 13-i önkormányzati választáson voksaikkal a „demokrácia helyreállítása érdekében” az ellenzék jelöltjeit támogassák Bácskai Jánossal, a Fidesz „bábjával” szemben.

 

A szórólapon a támogatandó jelöltek között szerepel a végül a főpolgármesteri posztot elnyerő Karácsony Gergely (Párbeszéd) is. A fővárosban mintegy kilencvenezer lakcímkártyával vagy letelepedési engedéllyel bíró külföldi él, akik akár a mérleg nyelvét is képezhették a vasárnapi választáson, mivel Tarlós István, a kormánypártok főpolgármestere mindössze 40 ezer szavazattal kapott ki Karácsonytól.

A 24.hu választási kampányban megjelent videójának tanúsága szerint a fővárosban élő külföldiek egy része biztosan nem kormánypárti szavazó. A felvételen a külföldiek a Momentum elnökségi tagja, Berg Dániel (Daniel T. Berg – amerikai állampolgár) és a DK-s Niedermüller Péter társaságában múlatják az idejüket.

A videón a Momentum politikusa, a CEU melletti kormányellenes tüntetések egyik vezéralakja arról számol be, hogyan mozgósítja az itt élő külföldieket.

Magyar Nemzet

 

90 ezer külföldi szavazott Budapesten, akiket DK-sok és momentumosok „világosítottak” fel a magyarországi állapotokról – erről is szó esett a Keménymagban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!