2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 20:00

Belföld

Külföldi segítségben bízik a baloldal

Hiába van még hátra bő fél év a 2022-es parlamenti választásig, a kampány már elkezdődött, a pártok szavazótáborai is egyre aktívabbak – írja Deák Dániel a XXI. Század Intézet 2021. harmadik negyedéves nagyelemzésében. A vezető elemző szerint a nemzeti oldal jó eséllyel futhat neki a megmérettetésnek, hiszen Magyarország rekordgyorsasággal lábalt ki a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból, amelyet az egymással összefüggő gazdaság- és társadalompolitikai intézkedéseknek köszönhetően a hétköznapok szintjén is érezhetővé tesz a kormány. A baloldal mindeközben alkotmánypuccsal és zavarkeltéssel igyekszik radikalizálni az ellenzéki szavazókat, amihez külföldi támogatást várnak Brüsszelből és a Soros-hálózat részéről.

  • Külföldi segítségben bízik a baloldal

Az utóbbi hetekben egyre több jel utal arra, hogy az ősz beköszöntével a koronavírus-járvány újabb, negyedik hulláma söpör végig Európán. Ezzel párhuzamosan a folyamatosan emelkedő esetszámok miatt a kontinens országai az elmúlt időszakban ismételten sorra hozták a szigorító intézkedéseket, amitől a járvány terjedésének lassulását várják. A vírus láthatóan azokban az országban terjed leginkább, amelyekben a lassú és akadozó oltási programnak köszönhetően a lakosság döntő többsége csak a nyár elején, vagy csak néhány hete kapta meg a koronavírus elleni védőoltást – hívja fel a figyelmet Deák Dániel a XXI. Század Intézet 2021. harmadik negyedéves nagyelemzésében.

A vezető elemző kifejti: Magyarországon annak köszönhetően, hogy az ország vezetése kezdettől fogva nem csinált politikai kérdést a vakcinabeszerzésből, a lakosság nagy része már a tavaszi hónapok végére megkapta a védőoltást, ami miatt sokkal több emberben tudott kialakulni kellő mértékű védettség a vírus különböző variánsaival szemben. Emiatt hazánkban a nyugat-európai országoknál továbbra is enyhébb esetszám-emelkedést tapasztalhatunk, ami az esetleges szigorító intézkedések meghozatalát és azok mértékét is kedvezően befolyásolhatja.

Magyarország működik

A sikeres járványkezelésnek köszönhetően Magyarország tehát működik, ami a gazdaság teljesítőképességén is megmutatkozik: már az idei első félév végére elérte a válság előtti kibocsátási szintjét, amit a legtöbb elemző csak későbbre várt. 

Deák Dániel úgy véli, biztató jel, hogy jóval 6 százalék felett lesz az idei gazdasági növekedés, miközben a 2008-as válságból csak 2012-re kecmergett ki az ország.

A baloldal a zavarkeltésben bízik 

Mivel az ország gyorsan kilábalt a válságból és Magyarország továbbra is stabil maradt, a baloldal számára a jelek szerint egyetlen lehetőség maradt: zavarkeltés és alkotmánypuccs – mutat rá Deák Dániel. Ennek része, hogy már hosszú ideje attól hangos a balliberális sajtó, hogy az ellenzéki politikusok esetleges hatalomra kerülésüket követően feles parlamenti többséggel módosítanának kétharmados törvényeket, sőt az Alaptörvényt is eltörölnék. 

Az alkotmánypuccs kilátásba helyezése csupán azt a célt szolgálja, hogy radikalizálják az ellenzéki szavazókat, az ország békéjét pedig megtörjék, jogállami keretek között ugyanis ilyen típusú lépésekre nincs lehetőség. 

A „puha puccs” és a zavarkeltés nem ismeretlen eszköz, a legtöbb esetben az amerikai diplomácia és a Soros-hálózatok szoros együttműködése volt megfigyelhető az ilyen típusú beavatkozások során az utóbbi évtizedekben. Mindezek fényében nem meglepő, hogy az elmúlt hetekben Karácsony Gergely látványos gesztusokat tett az amerikai milliárdosnak, amikor a CEU-n beszédet tartott vagy amikor a Soros-blognak számító Project Syndicate nevű oldalon publikáltak a nevében angol nyelvű cikket.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!