2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Külföldi donáció nélkül életképtelenek lennének a Soros-szervezetek

A kormány gyermekvédelmi népszavazását támadó szervezetek bevételei több mint kilencven százalékban külföldről származnak – írta meg az Adatradar.

  • Külföldi donáció nélkül életképtelenek lennének a Soros-szervezetek

– Számos jogvédő szervezet működik az országban, amelyek közül több elvi vagy anyagi alapon kötődik Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához. Vezetőik szerint közérdekű, minden magyar állampolgár – sőt, tágabban minden ember, például a menekültek szempontjából is fontos munkát végeznek – olvasható az Adatradar cikkében. A portál gyűjtése szerint 

a liberális NGO-k társadalmi megbecsültsége alacsony, bevételeik elenyésző része származik belföldi forrásokból. 

– A külföldi kitettségük, és az a tény, hogy minden fórumon kritizálják a magyar kormányt, sokakban felkelti a gyanút, hogy politikai érdekeket (is) szolgálnak – tették hozzá. 

Az összesítés szerint a Magyar Helsinki Bizottság teljes bevétele 2018-ban 457 millió forint volt, a magyar adófizetőktől származó támogatásaik viszont ennek az összegnek csupán 1,2 százalékát tették ki. Ez a helyzet következő két évben sem sokat javult: a magyaroktól 2019-ben az összbevétel 1,11 százaléka, 2020-ban 1,6 százaléka származott. – Ennek akár az is lehet az oka, hogy a társadalmunk nem érzi égető szükségét a bűnözők és az illegális migránsok támogatásának vagy nem díjazza, hogy a szervezet rendszeresen bírálja a kormány intézkedéseit – most éppen a gyermekvédelmi népszavazást, amely esetében érvénytelen voksolásra buzdít – magyarázták a portálon. 

– A Helsinki Bizottsággal karöltve támadja a gyermekvédelmi népszavazást az OSF által ugyancsak támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a szervezet 2021-ben még bírósághoz is fordult a kormány népszavazási kérdései miatt – emlékeztet az Adatradar. Hozzátették: A TASZ 2018 és 2020 között összesen 731 millió forintnyi bevételt ért el, az egyszázalékos szja-befizetések aránya viszont ugyanezen idő alatt nem érte el a kilenc százalékot! 

A portál vizsgálta még az Ökotárs Alapítványt, és Amnesty International (AI) nevű NGO-t. – E két szervezet szintén erősen köthető Soros Györgyhöz, illetve az általa képviselt eszmékhez, semmi meglepő nincs tehát abban, hogy 

az AI is csatlakozott a gyermekvédelmi népszavazás bojkottjához

– jegyezték meg. Az összesítés alapján az AI hároméves bevételei összesítve megközelítették a 300 millió forintot, de ebből az egyszázalékos befizetések alig érték el a két százalékot. – A Norvég Alap civil támogatási programja körüli vitákban főszerepet játszó Ökotárs pedig 2018 és 2020 között 475 millió forint bevételre tett szert, de ha az adófizetőkön múlik, már rég lehúzhatta volna a rolót, felajánlásaik ugyanis még az egy százalékot sem érték el – olvasható az Adatradaron. 

Borítókép: Az Amnesty International plakátja. (Forrás: Amntesty International)

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Márki-Zay Péterre hárítanák a tiltott kampányfinanszírozás ügyét az ellenzéki pártok?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!