2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Kreatív megoldás a látogatók számának korlátozására

Kreatívan oldották meg a Kaposvári Csiky Gergely Színházban a járvány miatt elrendelt látogatószám korlátozást. Azokat a helyeket, melyekre nem ülhetek nézők, színészek, színházi szerzők fényképeivel látták el.

  • Kreatív megoldás a látogatók számának korlátozására

Latinovits Zoltán, Jávor Pál, Gobbi Hilda, Tolnay Klári. Többek között ezek a magyar színészlegendák, valamint ismert hazai és a külföldi színpadi szerzők fotóival látták el Kaposváron azokat a nézőtéri székeket, melyekre a járvány miatt nem ülhetnek nézők.

A 32 évem alatt sok kihívás volt már az életemben, de arra sosem gondoltam, hogy egyszer a nézőteret kell bekellékeznem nézőkkel. De megoldottuk és örülünk, ha így is jönnek legalább a nézők. Már a bátrabbika

- mondta a kaposvári Csiky Gergely Színház kellékese, Kiss Pista. 

A színház vezetői elrettentő példaként beszélnek arról a világsajtót bejárt német színházról, ahol a nézőtéri székek kétharmadát egyszerűen kiszerelték.

Színházról beszélünk, tehát egy komoly kreatív csapat dolgozik itt nálunk.

A szakma nagyjainak rövid életrajza is elolvasható a felöltöztetett üléseken. A teátrum igazgatója azt mondja, ezzel egyfajta kulturális missziót is teljesítenek.

Nyilván az idősebb nézőink számára sok ismerős arc jelenik meg, hogyha belépnek most a Kaposvári Csiky Gergely Színház nézőterére. De rengeteg fiatal nézőnk is van, akiknek szerettünk volna egy picit ismeretterjesztő jelleggel segíteni, hogyha megállnak és elolvassák, hogy ki is ül a nézőtéren

- fogalmazott Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. 

A teltházat imitáló nézőtér a színészeknek is inspiráló lehet, hiszen ha lenéznek a színpadról, úgy érzik minden jegy elkelt - tette hozzá az igazgató.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!