2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Kreatív megoldás a látogatók számának korlátozására

Kreatívan oldották meg a Kaposvári Csiky Gergely Színházban a járvány miatt elrendelt látogatószám korlátozást. Azokat a helyeket, melyekre nem ülhetek nézők, színészek, színházi szerzők fényképeivel látták el.

Latinovits Zoltán, Jávor Pál, Gobbi Hilda, Tolnay Klári. Többek között ezek a magyar színészlegendák, valamint ismert hazai és a külföldi színpadi szerzők fotóival látták el Kaposváron azokat a nézőtéri székeket, melyekre a járvány miatt nem ülhetnek nézők.

A 32 évem alatt sok kihívás volt már az életemben, de arra sosem gondoltam, hogy egyszer a nézőteret kell bekellékeznem nézőkkel. De megoldottuk és örülünk, ha így is jönnek legalább a nézők. Már a bátrabbika

- mondta a kaposvári Csiky Gergely Színház kellékese, Kiss Pista. 

A színház vezetői elrettentő példaként beszélnek arról a világsajtót bejárt német színházról, ahol a nézőtéri székek kétharmadát egyszerűen kiszerelték.

Színházról beszélünk, tehát egy komoly kreatív csapat dolgozik itt nálunk.

A szakma nagyjainak rövid életrajza is elolvasható a felöltöztetett üléseken. A teátrum igazgatója azt mondja, ezzel egyfajta kulturális missziót is teljesítenek.

Nyilván az idősebb nézőink számára sok ismerős arc jelenik meg, hogyha belépnek most a Kaposvári Csiky Gergely Színház nézőterére. De rengeteg fiatal nézőnk is van, akiknek szerettünk volna egy picit ismeretterjesztő jelleggel segíteni, hogyha megállnak és elolvassák, hogy ki is ül a nézőtéren

- fogalmazott Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. 

A teltházat imitáló nézőtér a színészeknek is inspiráló lehet, hiszen ha lenéznek a színpadról, úgy érzik minden jegy elkelt - tette hozzá az igazgató.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!