2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

A kispesti önkormányzattól bérelt lakást Kránitz Krisztián barátnője

Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának barátnője három éve kedvezményesen bérel egy szociális lakást a XIX. kerületi önkormányzattól. A hölgy, B. V. – aki egyben Kránitz alkalmazottja is – huszonegyezer forintot fizet havonta a lakásért, miközben lapunk úgy tudja, hogy nem is él a kívülről felújítottnak tűnő ingatlanban. Ezt megerősíti, hogy a helyi Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő, Dódity Gabriella szerint a villanyóra alig mutat fogyasztást az utóbbi években. Eközben 50 rászoruló család vár lakásra a kerületben - írja a Magyar Nemzet.

  • A kispesti önkormányzattól bérelt lakást Kránitz Krisztián barátnője

Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP kispesti önkormányzati képviselője tegnapi Facebook-posztjában nyilvánosságra hozta, hogy Kránitz Krisztiánnak (MSZP), a kispesti vagyonkezelő vezetőjének barátnője 2017 májusa óta bérel egy önkormányzati lakást. Az erről szóló szerződést – amely a Magyar Nemzet birtokába jutott – a hölgy, B. V. és Gajda Péter polgármester szignálta. A szóban forgó ingatlan egy 1+fél szobás, összkomfortos, 35 négyzetméteres lakás, amelynek lakbére 21 ezer forint havonta. Mint az a szerződésből kiderült: „a bérbeadásra és a lakbér mértékének megállapítására a bérlő szociális helyzete alapján került sor”. A szerződés megkötésének idejében B. V. még Kránitz szeretője volt, a vagyonkezelő igazgatójának azóta lezárult a válópere és nyíltan felvállalja kapcsolatát.

Az egész ügyben a legfelháborítóbb, hogy mindeközben a lakást nem használja senki. Bár fizetik a bérleti díjat és a felmerülő költségeket, B. V. nem tartózkodik az ingatlanban, forrásaink nem látták a lakás környékén, amely lényegében 2017 óta üresen áll.

Dódity Gabriella úgy tájékoztatott, hogy jelenleg harminc önkormányzati dolgozó vár szolgálati lakásra és közel ötven krízishelyzetben lévő kispesti család bízik abban, hogy a kerület által biztosított lakáshoz juthatnak. A Fidesz–KDNP képviselője szerint egyeseket azzal utasítottak el, hogy „nincs üres lakás”.

A képviselőnő leellenőrizte az ingatlan villanyóráját, az eredmény szerint az elmúlt években mindössze két kWh fogyasztás történt, mint Dódity Gabriella írta, ez egy hűtőszekrény napi fogyasztásának felel meg.

A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője úgy tájékozódott, hogy a lakás teljeskörűen felújított, amit ellenőrizni nem tudott, de a bejárati ajtó ránézésre új. „Folyosói pletyka, hogy hivatalosan nem is vette át az ingatlant a barátnő, aki egyébként a vagyonkezelő dolgozója, ezért kérdéses, a bérleti díjat és a közös költséget fizeti-e, ezt sem tudni” – írta. Hozzátette: Kránitz Krisztiánt többször felszólították a városházáról, hogy az általa vezetett vagyonkezelő vegye vissza a lakást, de ezt nem tette meg. „Hát így megy Kispesten a lakásgazdálkodás, és így működik a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő. A pofátlanság az nem elég kifejező szó minderre” – jegyezte meg Dódity.

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!