2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Közúti veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyészség Hadházy autós „akciója” ügyében

2020. április 28., kedd 13:31

Közúti veszélyeztetés gyanújával folytat nyomozást Hadházy Ákos múlt hét hétfői autós „akciója” miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – tudta meg a PestiSrácok.hu. A független országgyűlési képviselő a felvételek tanúsága szerint ugyanis el akarta ütni a Vadhajtások tudósítóját azután, hogy Bede Zsolt egy nyugtatót próbált elhelyezni a politikus autójának szélvédőjén.

Hadházy Ákos egy Szél Bernadettel közösen szervezett, múlt hét hétfői tüntetésén próbálhatta elütni az eseményről élő adásban közvetítő Vadhajtások-tudósítót, aki a videón látható felvétel szerint egy doboz nyugtatót akart a politikus autójának szélvédőjére helyezni. Hadházy azonban gázt adott és elhajtott, miközben a videón az hallatszik, hogy Bede Zsolt segítségért kiált.

A Vadhajtások akkori tájékoztatása szerint tudósítójukat mentő szállította a kórházba. Hadházy Ákos képviselőként mentelmi joggal rendelkezik, így a rendőrök nem hallgathatták ki őt, csak a politikus adatait rögzítették.

Az ügyben a Vadhajtások munkatársa és Tényi István is feljelentést tett. A PestiSrácok megkeresésére Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője azt a tájékoztatást adta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy nappal az incidens után, április 21-én közúti veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást rendelt el, de az eljárást később átadták a mentelmi joggal érintett személyek ügyében nyomozó, a KNYF alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

PestiSrácok

KAPCSOLÓDÓ: 

Megbüntették Szél Bernadettet