2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Közösen üzentek a hazai egyházak: a feltámadt Jézus megbékélésre szólít

A feltámadt Jézus megbékélésre szólít Istennel, embertársainkkal és önmagunkkal - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös, az MTI-hez szombaton eljuttatott húsvéti üzenetében.

  • Közösen üzentek a hazai egyházak: a feltámadt Jézus megbékélésre szólít

Azt írták: aligha van aktuálisabb ajándék 2023 húsvétján, mint a feltámadt Jézus első szavai tanítványaihoz: "Békesség nektek!"

A nagypénteki keresztre feszítés után a tanítványok a "minden elveszett keserű érzésével tértek haza otthonaikba", talán még magukat is hibáztatva a történtekért. Harmadnapon azonban a feltámadt Jézus köszönt rájuk: "Békesség nektek!"

Jézus köszöntése felhívás, hogy béküljünk meg Istennel, aki irgalmas szeretettel fordul felénk, mint szerető atya hív minket a vele való közösségre. Arra, hogy bűneinket elhagyva akarjunk vele közösségben élni, mert csak így ismerhetjük meg az ő békéjét - fogalmaztak.

Jézus köszöntése felhívás, hogy embertársainkkal is megbékéljünk. Sem az emberek, sem a népek és nemzetek ellenségeskedését "nem fogadhatjuk el természetesnek". Jézus arra biztat, hogy béküljünk ki egymással, hiszen csak ez méltó Krisztus tanítványaihoz. Sem harag, sem bosszú, sem tisztességtelen előnyszerzés nem lehet elfogadható a keresztény ember számára. A harag és a háború, az emberi életek elpusztítása bűn az egyén és a nemzetek ellen - tették hozzá.

Kitértek arra: Jézus szavai belső megbékélésre, személyiségünk elfogadására is szólítanak. "Jézus mindnyájunkat úgy fogad el, amilyenek vagyunk: emberi értékeinkkel és hiányainkkal, hogy aztán önmagával gazdagítson, és új emberekké tegyen bennünket" - írták, azt kívánva, hogy ehhez adjon erőt a feltámadt Krisztus 2023 húsvétján.

Borítóképünk illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!