2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Közös Ország Mozgalom: Magas részvétel és átszavazás a kormányváltás kulcsa

Hír TV

2018. április 3., kedd 21:11, frissítve: kedd 22:32

A Közös Ország Mozgalom által szervezett rendezvényen elhangzott, hogy számítások szerint hetvenszázalékos részvétel mellett félmillió szavazónak kellene úgy döntenie, hogy a kedvenc pártjának jelöltje helyett a Fidesszel szembeni legesélyesebb indulóra szavaz.

A Gulyás Márton vezette Közös Ország Mozgalom szervezésében gyűltek össze a taktikai szavazás mellett kampányoló szervezetek képviselői, hogy a tapasztalataikról beszéljenek.

A Taktikaiszavazás.hu képviseletében Sanyó Ádám azt mondta: nem szükséges szeretni azt a pártot, amelyikre szavazni kell ahhoz, hogy Orbán Viktor rendszere megdönthető legyen. „Ha valakinek nehézségei vannak, akkor taktikai szavazóként ajánlom a gumikesztyűt, illetve a csipeszt, orrbefogást, bármilyen módszert, ami segít abban, hogy a nehézségeket leküzdje” – fogalmazott.

Balázs Péter volt külügyminiszter, egykori uniós biztos a V18 képviseletében mondta azt, hogy megéri az átszavazás, mivel az ellenzékiek akár az egyéni körzetek felében megverhetik a kormánypártot, ha a legesélyesebb jelöltekre szavaznak. „Ötvenhárom körzetben jó szívvel lehet ajánlani a választóknak, hogy szavazzanak a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, és akkor legyőzhető a Fidesz jelöltje” – jelentette ki.

Pápay György, a Viszlát, Kétharmad! kezdeményezés alapítója azt mondta, ha ennyi helyen meg tudnák verni a kormánypárt jelöltjét, az azt jelentené, hogy a Fidesz elbukja a választást. „Hódmezővásárhely óta kicsit átértelmeződött a nyerhető körzet fogalma. Lehet, hogy utólag már sokan látták előre, hogy Hódmezővásárhelyet meg lehet nyerni, de én kevés ilyen nyilatkozatra emlékszem a választás napjáig” – jegyezte meg.

Úgy számolnak, ahhoz, hogy esély legyen az ellenzéki győzelemre, hetvenszázalékos részvétel mellett nagyjából félmillió embernek kell úgy döntenie, hogy kedvenc pártjának jelöltje helyett az esélyesebbre szavaz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!