2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Kövér: Recsken mutatkozik meg a kommunizmus igazi arca

Recsken mutatkozik meg a szocializmus igazi arca és a kommunizmus lényege, a terror – ezt Kövér László mondta az 1950 és 1953 működött recski munkatábor helyén kialakított történelmi emlékhely felavatásán.

Az Országgyűlés elnöke szerint a recski bűnök akkor teljesednek be, ha elfelejtjük őket, ezért az emlékezés nemcsak tisztelet a múltbéli áldozatok emlékére, hanem felelősség a jövő iránt is. A házelnök szerint a recski munkatábor a nemzet közös börtöne és temetője volt. A magyar Gulagnak is nevezett munkatáborban 1950 és 1953 között mintegy ezerötszázan raboskodtak.

– 1956 igazsága itt, Recsken született meg, ebben a pokolban és ebben a pokollá tett országban. Falun és városon, a kitelepítettek körében, a normarendezésekkel sanyargatott munkásokéban, az évente többször is kifosztott parasztokéban, az élet peremére szorított középosztályéban, 1956 igazsága, a szabadság volt – mondta Kövér László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!