2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Kovács Zoltán: Vissza kell térnünk a józan ész talajára

Az Európai Bizottság levelében leszögezte, hogy nem egyeztethető össze az uniós joggal a Stop Soros törvénycsomag, és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás, amely bűncselekménnyé nyilvánítja, ha civilszervezetek nevében bárki segítséget nyújt menedékjog vagy tartózkodási engedély iránti kérelmet benyújtó embereknek – állítja a Népszava. A felszólító levélben az EB két hónapot adott a magyar hatóságoknak a válaszadásra, ám hazánk nem vesz részt a baloldali és liberális erők kampányában – szögezte le Kovács Zoltán

  • Kovács Zoltán: Vissza kell térnünk a józan ész talajára

Négy hónappal az EU-választások előtt ennek semmi értelme, hogy a kormány kampányeseményekhez asszisztáljon. A jelenlegi a többség ugyan mindent megtesz, hogy a javaslatait átszuszakolja a rendszeren, de idén a változások éve van, az érdemi vitákat az európai emberek döntésének tudatában lehet csak lefolytatni. Az államtitkár szerint ha a következő európai parlament valóban érdemben szeretne beszélni ezekről a kérdésekről, majd elgondolkodunk.

Kovács Zoltán szerint azonban nagy baj, hogy az Európai Parlamentet a baloldali és liberális erők kampánycélokra használják fel. Az európai parlamentnek demokratikus deficitje van, reméljük visszatér Európa a realitások talajára - mondta az államtitkár. Hozzátette: Európa érdeke, hogy a józan ész talaján hozzunk döntéseket. Három éve nem vagyunk képesek értelmes módon beszélni fontos kérdésekről, hisz a dolgok alapvető lényegét próbálják eltagadni, és a szőnyeg alatt átsöpörni a javaslataikat. Ezek a szándékok azonban már rég nem találkoznak a tagállamok többségének akaratával.

Arctalan ellenféllel állunk szemben, melynek semmiféle elszámoltathatósága nincs.– indokolta a kifogásolt törvénycsomag létjogosultságát Kovács Zoltán. A Stop Soros törvénycsomag lényege, hogy transzparenciát biztosítson a folyamatok minden aktív résztvevője számára. „Miközben Magyarországot folyamatosan jogállamiság miatt állítják pellengérre, a migrációt szervező civil szervezetek simán megtagadják az adatszolgáltatást. Ha nem ciki elfogadni a pénzt, miért kell elhallgatni a forrását?” tette fel a kérdést az államtitkár. Emlékeztetett: ennek a transzparenciának évtizedes hagyományai vannak akár csak Amerikában például.

Nem véletlen, hogy egyszerre törnek ki utcai tiltakozások minden bevándorlásellenes országban, a választókat azonban nem lehet becsapni, hisz a választók üzenetei világosak,  a magyarok már kifejezték véleményüket.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!