2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

Kovács Zoltán: Ez biztosan nem Európa jövője

Hír TV

2018. november 9., péntek 06:31

Folyamatosan koncepciós pereket indítanak Magyarország és Lengyelország ellen, mert a két országnak bizonyos politikai kérdésekben más a véleménye, mint az Európai Unió vezetőinek – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Hír TV-n.

„Ha valaki számon szeretné kérni Magyarországon a jogállamiságot, a szabadság szeretetét, az egyén tiszteletét, az egyéni szabadságjogokat, akkor rossz helyen kopogtat”– jelentette ki Kovács Zoltán, aki szerint majdnem ötven év kommunizmus után ez a szabadságharcosok földje.

A kormányszóvivő a Magyarország élőben című műsorban hozzátette: az elmúlt három évben főleg egy konkrét ügyből, a migrációval kapcsolatos álláspontból kiindulva, a politikai nézetkülönbségek oltárán feláldozzák ezeket a szavakat.

 „Koncepciós pereket indítanak Magyarország és Lengyelország ellen, csak azért mert bizonyos politikai kérdésekben máshogy gondolkodnak. Ez biztosan nem Európa jövője.

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban azt mondta, hogy erős nemzetek nélkül nincs sikeres Európa, míg Angela Merkel német kancellár ugyanezen a kongresszuson úgy nyilatkozott, hogy a nacionalizmus háborúhoz vezet. 

„A nacionalizmus nem egy rossz szó – véli Kovács. – Ez annak a leírása, hogy Európában nemzetek vannak, és aki megpróbálja ezt tagadni, rosszként beállítani, az biztosan tévúton van.”

A kormányszóvivő szerint „az Európai Uniónak mindig is a sajátossága, ha úgy tetszik a lelke, lényege volt, hogy nemzetállamokból tevődött össze”. 

„Nem azt tesszük, hogy beállunk abba a sorba, amit a liberálisok állítottak fel vagy jelöltek ki, és feladjuk a saját identitásunkat, hanem leginkább az eredeti értékeinkhez és célkitűzéseinkhez szeretnénk visszatérni” – nyilatkozta Kovács.