2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Kovács Zoltán: Ez biztosan nem Európa jövője

Folyamatosan koncepciós pereket indítanak Magyarország és Lengyelország ellen, mert a két országnak bizonyos politikai kérdésekben más a véleménye, mint az Európai Unió vezetőinek – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Hír TV-n.

  • Kovács Zoltán: Ez biztosan nem Európa jövője

„Ha valaki számon szeretné kérni Magyarországon a jogállamiságot, a szabadság szeretetét, az egyén tiszteletét, az egyéni szabadságjogokat, akkor rossz helyen kopogtat”– jelentette ki Kovács Zoltán, aki szerint majdnem ötven év kommunizmus után ez a szabadságharcosok földje.

A kormányszóvivő a Magyarország élőben című műsorban hozzátette: az elmúlt három évben főleg egy konkrét ügyből, a migrációval kapcsolatos álláspontból kiindulva, a politikai nézetkülönbségek oltárán feláldozzák ezeket a szavakat.

 „Koncepciós pereket indítanak Magyarország és Lengyelország ellen, csak azért mert bizonyos politikai kérdésekben máshogy gondolkodnak. Ez biztosan nem Európa jövője.

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban azt mondta, hogy erős nemzetek nélkül nincs sikeres Európa, míg Angela Merkel német kancellár ugyanezen a kongresszuson úgy nyilatkozott, hogy a nacionalizmus háborúhoz vezet. 

„A nacionalizmus nem egy rossz szó – véli Kovács. – Ez annak a leírása, hogy Európában nemzetek vannak, és aki megpróbálja ezt tagadni, rosszként beállítani, az biztosan tévúton van.”

A kormányszóvivő szerint „az Európai Uniónak mindig is a sajátossága, ha úgy tetszik a lelke, lényege volt, hogy nemzetállamokból tevődött össze”. 

„Nem azt tesszük, hogy beállunk abba a sorba, amit a liberálisok állítottak fel vagy jelöltek ki, és feladjuk a saját identitásunkat, hanem leginkább az eredeti értékeinkhez és célkitűzéseinkhez szeretnénk visszatérni” – nyilatkozta Kovács.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!