2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Kovács Zoltán: Ez az év diplomáciai rekordév

Hír TV

2019. november 10., vasárnap 12:51

Az ellenzék hazugsága, hogy Magyarország elszigetelt lenne a nemzetközi diplomáciában - jelentette ki nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer showban. Kovács Zoltán emlékeztetett, Orbán Viktor idén találkozott a világ legjelentősebb vezetőivel, többek között Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. Az államtitkár emellett megjegyezte: hazugság a New York Times cikke, amelyben arról írnak, hogy az uniós agrártámogatások magyar oligarchákhoz jutnak.

A kormány következetesen nemzeti érdekérvényesítő külpolitikát folytat - mondta a Bayer showban a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán szerint Magyarországnak elemi érdeke, hogy minden olyan nagyhatalommal jó viszonyt ápoljon, amellyel kereskedünk. Az pedig, hogy Magyarország elszigetelt lenne, az csupán az ellenzék hazugsága.

"Ez az év ebben az értelemben egy diplomáciai rekordév, ezt nyugodtan mondhatjuk, hiszen a miniszterelnök gyakorlatilag a világ összes vezetőjével találkozott ebben az évben a kínai elnöktől és miniszterelnöktől, az amerikai elnökön át a német kancellárig és az orosz, illetve a török elnökig. Ez nyilvánvalóan mutatja, hogy Magyarország nincs elszigetelve, nyilvánvalóan mutatja az elmúlt évek Szijjártó Péter átalakuló külügyi rendszer és a miniszterelnök által a nemzetközi kapcsolatba fektetett energiának a megtérülését."

- jegyezte meg Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A New York Times politikai forgatókönyv mentén tevékenykedik, mondta az államtitkár azzal kapcsolatban, hogy a lap magyar nyelvű cikket közölt, amelyben azt állítja, hogy az uniós agrártámogatások magyar oligarchák kezébe kerülnek. Kovács Zoltán hozzátette, a cikk hazugságokat állít, célja pedig a magyarországi baloldali-liberális ellenzék megsegítése.

"Egész egy penetráns bűzlő hazugság, amelynek nyilvánvaló egyik célja a magyar ellenzék kottájának a lejátszása, a másik pedig azt gondolom, hogy átnyúlik részben európai szintű dolgokba, az európai baloldal agendájának a segítése, de talán még ami ennél is büdösebb, ugye itt egy olyan küzdelem előtt állunk tulajdonképpen globálisan és akár az Egyesült Államokkal is előjöhet ez a dolog, amelyben a mezőgazdaság , az európai mezőgazdaság és ezen belül a legnagyobb értékkel bíró magyar jellegzetesség felszámolása is lehet a cél."

- mondta Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán megjegyezte, Magyarországon egyébként is csak a 150 hektár alatti birtokokra jár alanyi jogon agrártámogatás.

Hír TV