2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kovács Zoltán: A konzervatívok legfontosabb szövetségese a valóság

A magyar konzervatívok legfontosabb partnere és szövetségese a valóság - fogalmazott a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.

  • Kovács Zoltán: A konzervatívok legfontosabb szövetségese a valóság

Kovács Zoltán hangsúlyozta: "a mi társadalompolitikánk, politikai előkészítő munkánk, politikai döntéshozatalunk és végrehajtásunk a valóságon, a valóságérzékelésen és annak a társadalommal való rezonanciáján alapul". Ez a titka a magyar kormánypártok elmúlt négy választási győzelmének - mondta.

Hozzátette: ha valakinek kétsége lenne efelől, akkor a tavaszi, "soha nem látott" mértékű kétharmados győzelem a bizonyítéka annak, hogy ez a pálya, amit választottak, ezek a felismerések iránymutatók lehetnek.

Kovács Zoltán jelezte: a morális felsőbbrendűség egy olyan, valószínűleg belső kényszerből születően elidegeníthetetlen része a nyugat-európai magát progresszívnek, liberálisnak nevező "woke" kultúrának, amely folyamatosan napirenden van.

Példaként említette a 2010-11-es médiatörvénnyel kapcsolatban kirobbant csörtéket, az alaptörvény körüli vitákat, a foglalkoztatáspolitikában vagy a rendvédelem területén a romák felhasználását morális szempontokból. Ugyanez a folyamat volt megfigyelhető később a 2015-ös migrációs válságnál, majd a globális felmelegedésnél és hozzá kapcsolódó mozgalmaknál, a koronavírus-járványnál, napjainkban pedig a gyermekvédelmi törvény és az LMBTQ propaganda kapcsán, valamint az ukrajnai háborúnál - emelte ki.

A félrevezető, dezinformációkat tartalmazó valótlan narratívát jellemezve azt mondta: az nem érdekelt a valóságban és a tényekben, hanem egymásra épülő módon valóságot nélkülöző, eltorzított, illetve részben valóságos elemekből állva folyamatosan ismételget tartalmakat.

Kovács Zoltán a legfontosabbnak azt nevezte: amellett, hogy ellenállunk a morális imperializmus különböző megnyilvánulásainak és törekvéseinek, a "narratívaháborúban" nem szabad abba a hibába esni, amelybe az ellenfeleik, akik feláldozzák a tartalmat és a stílust is az ideológiáért, egyre messzebb kerülnek a valóságtól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!