2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kötvénybiznisz: „az igazság pillanata el fog érkezni 22-én”

Hír TV

2017. november 15., szerda 19:39, frissítve: szerda 19:50

Csaknem harminc pénzes bevándorló ment bíróságra a letelepedési kötvényért az elmúlt években.

2014 februárja és 2017 júniusa között 28-an fordultak közigazgatási bírósághoz az idegenrendészeti hatóság elutasító határozata miatt – árulta el a belügyminiszter az LMP-s Demeter Mártának, aki országgyűlési képviselőként szorosan ellenőrzi a kötvényüzletet.

12 per már lezárult, de Pintér Sándor nem árulta el, hogy milyen eredménnyel. A miniszteri válaszból az sem derül ki, hogy a kérelmeket azért utasították-e el, mert az érintett bevándorlók megbuktak a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Mesterházy Attila Newsroom című műsorunkban azt mondta: a költségvetési bizottság többszöri próbálkozás ellenére sem tudta napirendre venni a letelepedési kötvények ügyét.

„Viszont az igazság pillanata el fog érkezni, mert 22-én Varga Mihály miniszter úr nem tudja elkerülni a költségvetési bizottságot, hiszen éves meghallgatásra kötelező neki megjelenni, úgyhogy 22-én tervezem, hogy azokat a kérdéseket, amiket eddig nem tudtunk föltenni, azokat a miniszter úr meg fogja kapni ezen a bizottsági ülésen” – fogalmazott Mesterházy Attila.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!