2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kötvénybiznisz: „abszurd, hogy nem tudják, kivel tárgyaltak”

Hír TV

2018. január 13., szombat 14:35, frissítve: szombat 18:38

Demeter Márta szerint nyilvánvaló, hogy a bevándorlási hivatal politikai befolyás alatt működik.

Abszurdnak tartja az LMP-s Demeter Márta, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak fogalma sincs arról, kivel tárgyalt a letelepedési kötvényekről, és hogy nem készült emlékeztető a tárgyalásokról. A képviselő szerint nyilvánvaló, hogy a hivatal politikai befolyás alatt működik.

„Látszik az, hogy abszolút bűnözői logikán szerveződő működése van a kormányzatnak, és ezekkel a hivatalokkal hajtatnak végre mindenféle pártpolitikai döntéseket. Ezért nagyon fontos mindenkit, aki részt vett ezekben az ügyekben, mint amilyen a letelepedésikötvény-biznisz is, elszámoltatni. Nemcsak a politikusokat, hanem ugyanígy az állami intézmények vezetőit is, akik tevékenységükkel is asszisztáltak, tevőleges részei voltak ennek az egész folyamatnak. Nyilvánvalóan egy kormányváltás vezethet el oda, hogy meg tudjuk oldani ezt a helyzetet” – fogalmazott a politikus.

A Hír TV pénteken derítette ki közérdekűadat-igénylés után, hogy nem tudni pontosan, hogy név szerint kik tárgyaltak a letelepedési kötvényprogramról a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban. A hivatal írásos válaszában csak annyit közölt, hogy meghívásukra 2016-ban és 2017-ben három alkalommal ültek le öt forgalmazóval tárgyalni, de jelenléti ívek nem készültek, így nem tudni, hogy a vállalkozásokat kik képviselték.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!