2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kósa szerint vadászni nem csak drágán lehet

Hír TV

2018. március 10., szombat 17:14, frissítve: szombat 18:12

Egy újabb kínos ügyben is a hír valóságtartalmának megkérdőjelezését választotta a Fidesz. A Magyar Nemzet pénteken számolt be arról, hogy Orbán Viktor helyettese évek óta jár Svédországba luxusvadászatokra, amelyek alkalmanként ötmillió forintba is kerülhetnek. A Fidesz szóvivője szerint ez jórészt kitaláció. Az ellenzék viszont vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a kereszténydemokrata politikus ellen.

Nyakánál fogva szállította a helikopter a Semjén Zsolt által elejtett szarvast. A Magyar Nemzet szerint a miniszterelnök-helyettes 2012 óta jár rendszeresen Svédországba vadászni. A lap úgy tudja: legutóbb ősszel volt ilyen túrán, amelyhez helikoptert is béreltek. Az újság szerint a kirándulások alkalmanként négy–öt millió forintba kerültek.

A miniszterelnök-helyettesnek a friss vagyonnyilatkozata szerint összesen öt és fél millió forintnyi megtakarítása van, a havi fizetése pedig bruttó 1,1 millió forint. Az Együtt szerint ennyiből nem lehet rendszeresen luxusvadászatokra költeni, így vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez.

„Józan ember az éves nettó jövedelmének majdnem az egynegyedét nem költi el egy vadászatra. Családja van, mennek még télen-nyáron is ide-oda, meg élni is kell; vagy máshonnan van jövedelme, vagy valamit nem tudunk, ezt ki kell deríteni” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

A Jobbik is vizsgálatot javasol. „Ha a képviselőnek nincs takargatnivalója ezzel kapcsolatban, akkor az ő érdekét is szolgálja, hiszen igazolhatja, hogy legálisan van ennyi pénz a birtokában” – mondta Volner János frakcióvezető.

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint Semjén Zsolt egyenesen korrupciós önvallomást tett. Karácsony Gergely kijelentette, „nyilvánvaló, hogy Semjén Zsoltnak csak lopott pénzből lehetett pénze erre, ezért Semjén Zsoltnak távoznia kell a magyar közéletből”.

Semjén párttársa szerint azonban a miniszterelnök-helyettesi fizetésből kigazdálkodható a svédországi vadászat: „Sok olyan magyar vadászt ismerek, aki külföldi szervezett vadászatokon vesz részt. Nem hiszem, hogy egy miniszterelnök-helyettes fizetése olyan kevés lenne, hogy ne lenne rá képes, hiszen sok magyar vadász is így hódol a szenvedélyének” – szabadkozott Harrach Péter, aki lejárató kampányt emleget. De a Fidesz több politikusa is megkérdőjelezi a cikk valóságtartalmát.

„Azt meg a svéd hatóságokkal kell tisztázni, hogy miért kötelező helikopterrel elszállítani a tundráról az ott lelőtt állatoknak a testét, én ezt nem tudom megítélni. Nem vadászok, nem horgászok, tegyen fel motorozással kapcsolatos kérdéseket, abban egyébként viszonylag otthon vagyok: én vagyok az egyetlen miniszter, aki robogóval jár dolgozni, ha jó az idő” – jelentette ki Kósa Lajos. A miniszter annyit még hozzátett: vadászni nem csak drágán lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!