2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kósa sündisznóállásba helyezkedett, szerinte minden kamu

Hír TV

2018. március 19., hétfő 18:18, frissítve: hétfő 22:38

Kommunikációs sündisznóállásba húzódott vissza Kósa Lajos a számára kínos pénzkezelési ügyben. A minisztert – akire 1300 milliárd forintot bízott egy csengeri asszony, és akinek az aláírása szerepel egy, az édesanyja részére szóló, 800 milliós ajándékozási dokumentumon is – Debrecenben kérdezték újságírók.

Meglepte Kósa Lajost a sajtó, nem készült a 444.hu és az N1 TV stábjára. A miniszter, aki általában a vele szemben kritikus sajtóorgánumokkal is szóba áll, most kifordult az újságírók elől, és percekig nem válaszolt semmilyen kérdésre.

„A városházára megyek, mert ott kezdődik egy sajtótájékoztató, úgyhogy elnézést kérek önöktől, de muszáj elmennem” – hárított.

A fideszes minisztert útközben sem sikerült szóra bírni. Kósa Lajos korábban már többször és többféleképpen beszélt a rábízott 1300 milliárdról. Azt elismerte: valódiak a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott közjegyzői okiratok. Arra azonban még nem válaszolt, hogy valóban elhitte-e, megbízója ekkora összeget örökölt.

– Ezek után alkalmasnak érzi magát többmilliós, -milliárdos fejlesztési források fölötti felügyeletre, amit miniszterként végez?

– Azzal kapcsolatban hogy érzi magát, hogy az ön aláírása hozzásegítette a csengeri asszonyt ahhoz, hogy ártatlan csengeriekből még több millió forintot húzzon ki?

E kérdésekre nem adott választ Kósa Lajos, helyette felmondta összefoglalóját, amelyből kiderült: most már tagadja a sajtóban megjelent iratok valódiságát.

– Minden dokumentum áldokumentum, hamisítvány, kamu. Éppen ezért megtettem a rendőrségi feljelentést, a történetből egy szó sem igaz – mondta.

A miniszter a városházi sajtótájékoztatóján is előre kérte a kérdéseket a kínos ügyről. Kiderült, hogy a neve szerepel egy 800 millió forintos, édesanyjának szóló ajándékozási okiraton is.

– Miért gondolta úgy, hogy az édesanyjának egy 800 millió forintos utalásra szóló papírt is alá kell írnia, ugye ez lett volna a jutalék?

Kósa Lajos választ itt sem adott, csak kitérő összefoglalóját mondta el, és közölte: a választási kampányba illeszkedő támadásról van szó.

– Nem vagyok meglepődve, mert 2002 óta minden országgyűlési választáson hasonlóan brutális támadás ért – jelentette ki.

A sajtótájékoztató végén a miniszter közölte: máskor is megkérdezhetik, de csak ezeket a válaszokat fogja adni addig, amíg le nem zárul a rendőrségi vizsgálat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!