2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Kósa rövidre zárta: nyugdíjazzák, ezért nem lehet kinevezni

Hír TV

2018. augusztus 11., szombat 08:09, frissítve: szombat 12:46

A debreceni Ady Endre Gimnázium leváltott igazgatója mellett tüntettek a cívis városban. Rózsavölgyi Gábor több mint egy évtizede vezette az iskolát, ahol egyébként majd 30 éve tanár is. Bár újra pályázott az igazgatói posztra, nem őt nevezték ki.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője szerint Rózsavölgyit azért nem lehetett kinevezni egy újabb ciklusra, mert 2 év múlva eléri a nyugdíjkorhatárt. A politikus szerint a váltásnak nem volt politikai indítéka, mert – mint emlékeztetett rá – korábban, polgármesterként ő kétszer is kinevezte Rózsavölgyit.

„Rózsavölgyi Gábor igazgató úr 2 év múlva eléri a nyugdíjkorhatárt, tehát két év múlva nyugdíjazzák. Öt éves a kinevezés. Magyarországon az a szabályozás az rektoroknál, iskolaigazgatóknál, intézményvezetőknél, hogyha valaki kinevezése túlnyúlik a munkaidején, mert közben nyugdíjba megy, akkor nem lehet kinevezni. Tehát csak erről feledkezik meg mindenki. Tehát a Rózsavölgyi urat akkor se lehetne kinevezni, ha akarná valaki, mert két év múlva nyugdíjba megy” – mondta.

Tekintse meg a teljes interjút: