2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Kósa kötélen mászott le az őszödi kormányüdülő kéményén?

Szabó Bálint szerint Kósa Lajosnak is köze volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásához. A Fidesz ügyvezető alelnöke szokatlan hangvételű közleményben reagált.

Kósa Lajosnak is köze volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásához – ezt állítja Szabó Bálint, a Demokratikus Koalíció volt politikusa.

A férfi a debreceni városháza előtt azt mondta: 72 órát ad a Fidesz ügyvezető alelnökének arra, hogy színt valljon, ellenkező esetben feljelentést tesz a rendőrségen.


Szabó Bálint azt állította: 2006 májusában Gyurcsány Ferenc ominózus beszédét Puch László, az MSZP akkori pénztárnokának megbízásából és Kiss Péter, Szekeres Imre, valamint Szili Katalin tudtával rögzítették és juttatták el Eduardo Rózsa Floresnek, aki azt átadta Bíró Márk fideszes országgyűlési képviselőnek, majd a felvétel Kósa Lajoshoz került 2006 nyarán.

Szabó Bálint azt mondta: tanúvallomásokkal tudja alátámasztani történetét, és követeli Kósa Lajostól, hogy nyilatkozzon szerepéről.

Szokatlan hangvételű reakció

Az elhangzottakra Kósa Lajos szokatlan hangvételű közleményben reagált: ebben többek közt azt írja, hogy őt Szijjártó Péter engedte le egy kötélen az őszödi kormányüdülő kéményén, ahol a beszédet egy MK27-es magnóval rögzítette.

Az akkori Fidesz-szóvivő eltorzított hangjával kijavított felvételt pedig a Sió-csatornán leengedve jugoszlávok juttatták vissza Budapestre. „Állításaimat semmivel nem tudom alátámasztani, igaz, nem is akarom” – zárja közleményét a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

A nyilvános adatok szerint cégeltüntetésben is jártas Vig Mór. A praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatta le a bíróság, mert a gyanú szerint több száz milliós számlagyárat üzemeltetett, de a férfi korábban egy nagy csalássorozatban is részt vett. Érdekes ellentmondás, hogy Vig Mór testvére, Vig Dávid eközben jó ideje harcos jogvédőként vezeti a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarországot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!