2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Korrupciógyanús ügybe keveredett Tüttő Kata főpolgármester-helyettes

Hallgat a főpolgármester Tüttő Kata korrupciógyanús ügye kapcsán. Hiába kerestük Karácsony Gergelyt és a Fővárosi Önkormányzatot, kérdéseinkre nem válaszoltak, azokat a BKV-hoz továbbították. Tüttő Kata közben közösségi oldalán magyarázkodott: szerinte nincs miről beszélni az ügy kapcsán. A fővárosi Fidesz viszont azonnali válaszokat vár az ügyben a főpolgármestertől.

  • Korrupciógyanús ügybe keveredett Tüttő Kata főpolgármester-helyettes

Nagy a buszforgalom a budapesti Blaha Lujza téren. Néhány napja derült fény egy használt autóbuszok bérlésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményére, amelyet a BKV még április végén írt ki.

A nyertes vállalat az a CR-Facilities Zrt, amit három másik társaság alapított idén májusban, pontosan 7 nappal azelőtt, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

Az alapító cégek egyike szorosan köthető Leisztinger Tamás cégbirodalmához, aki nem mellesleg Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársa - mutatott rá az Mfor.hu.

A Fővárosi Önkormányzatot kerestük a téma kapcsán, azonban a válaszadás lehetőségét átadták a BKV-nak.

A közlekedési vállalat annyit írt, hogy ők minden esetben maradéktalanul betartják a közbeszerzési törvény előírásait. A szóban forgó körbeszerzéseket bíráló bizottság a három jelentkező pályázatából kettőt talált érvényesnek, ők megfeleltek az alkalmassági követelményeknek. A BKV válaszában leszögezte: a kedvezőbb ajánlatot nyújtó céget választották, a beszerzés pedig a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott.

Nemcsak a BKV védekezett azzal, hogy a kedvezőbb ajánlatot nyújtó céget választották nyertesnek, hanem az ügy által korrupció-gyanúba keveredett főpolgármester-helyettes is. Tüttő Kata közösségi oldalán hozzászólásokban magyarázkodott, szerinte ugyanis nincs miről beszélni: verseny volt és a legolcsóbb ajánlatot tevő cég nyert.

A Hagyó-korszak visszatérése Budapesten - így írt az esetről a fővárosi Fidesz, közösségi oldalán. A budapesti kormánypárti frakció Karácsony Gergelyen kérte számon az átláthatóságról tett korábbi ígéreteit és azonnali magyarázatot követelt.

A Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tagja szerint a pályázat számos kérdést felvet.

Wintermantel Zsolt hozzátette: ha a főpolgármester transzparenciát szeretne, tisztáznia kell a helyzetet és első kézből kell tájékoztatnia a budapestieket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!