2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Korrupciógyanús ügybe keveredett Tüttő Kata főpolgármester-helyettes

Hallgat a főpolgármester Tüttő Kata korrupciógyanús ügye kapcsán. Hiába kerestük Karácsony Gergelyt és a Fővárosi Önkormányzatot, kérdéseinkre nem válaszoltak, azokat a BKV-hoz továbbították. Tüttő Kata közben közösségi oldalán magyarázkodott: szerinte nincs miről beszélni az ügy kapcsán. A fővárosi Fidesz viszont azonnali válaszokat vár az ügyben a főpolgármestertől.

Nagy a buszforgalom a budapesti Blaha Lujza téren. Néhány napja derült fény egy használt autóbuszok bérlésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményére, amelyet a BKV még április végén írt ki.

A nyertes vállalat az a CR-Facilities Zrt, amit három másik társaság alapított idén májusban, pontosan 7 nappal azelőtt, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

Az alapító cégek egyike szorosan köthető Leisztinger Tamás cégbirodalmához, aki nem mellesleg Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársa - mutatott rá az Mfor.hu.

A Fővárosi Önkormányzatot kerestük a téma kapcsán, azonban a válaszadás lehetőségét átadták a BKV-nak.

A közlekedési vállalat annyit írt, hogy ők minden esetben maradéktalanul betartják a közbeszerzési törvény előírásait. A szóban forgó körbeszerzéseket bíráló bizottság a három jelentkező pályázatából kettőt talált érvényesnek, ők megfeleltek az alkalmassági követelményeknek. A BKV válaszában leszögezte: a kedvezőbb ajánlatot nyújtó céget választották, a beszerzés pedig a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott.

Nemcsak a BKV védekezett azzal, hogy a kedvezőbb ajánlatot nyújtó céget választották nyertesnek, hanem az ügy által korrupció-gyanúba keveredett főpolgármester-helyettes is. Tüttő Kata közösségi oldalán hozzászólásokban magyarázkodott, szerinte ugyanis nincs miről beszélni: verseny volt és a legolcsóbb ajánlatot tevő cég nyert.

A Hagyó-korszak visszatérése Budapesten - így írt az esetről a fővárosi Fidesz, közösségi oldalán. A budapesti kormánypárti frakció Karácsony Gergelyen kérte számon az átláthatóságról tett korábbi ígéreteit és azonnali magyarázatot követelt.

A Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tagja szerint a pályázat számos kérdést felvet.

Wintermantel Zsolt hozzátette: ha a főpolgármester transzparenciát szeretne, tisztáznia kell a helyzetet és első kézből kell tájékoztatnia a budapestieket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!