2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Korrupció miatt hallgattak ki gyanúsítottént három rendőrt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást három rendőr és egy vállalkozó ellen.

  • Korrupció miatt hallgattak ki gyanúsítottént három rendőrt

A nyomozó ügyészség pénteken – több helyszínen – összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre és gyanúsítotti kihallgatásokat foganatosított.

A közölt megalapozott gyanú lényege szerint 2021 márciusában egy Hajdú-Bihar megyei mezőgazdasági vállalkozó azzal kereste meg rendőr ismerősét, hogy tehergépjárművel a közlekedési szabályok megsértésével, – a gépjármű leengedett oldalfalai mellett – nagy mennyiségű takarmány körbálát kíván a tanyájára szállíttatni.

Ennek során a férfi azt kérte a rendőrtől, hogy szolgálati helyzetéből eredően nyújtson segítséget abban, hogy a szállítás során a rendőrkapitányság közlekedési járőrei a szállító gépjárművet ne vonják közúti ellenőrzés alá és ne szabjanak ki az elkövetett közlekedési szabálysértés miatt szankciót.

A megkeresett rendőr főtörzsőrmester erre ígéretet tett, és cserébe jogtalan előnyként azt kérte, hogy a férfi biztosítsa számára az egyik tehergépjárművének használatát, amivel tíz köbméter földet kíván fuvarozni. A vállalkozó a kért ellenszolgáltatás nyújtásába beleegyezett. 

A rendőr főtörzsőrmester a szállítás előtt felhívta az aznap szolgálatot ellátó járőröket, akikkel megegyezett abban, hogy a takarmány körbálákat szállító járművet nem vonják ellenőrzés alá. Ezután ismerősét arról biztosította, hogy a szállítást megkezdhetik, mivel a kollégáival megbeszélte, hogy az ügyben nem lesz rendőri intézkedés.

A vállalkozó a tehergépkocsi használatát rendőr ismerősének másnap biztosította.

Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult, a bűnügyi akció végrehajtásában a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közreműködtek.

A szemlén készült fotók a közlemény mellékletében, míg az elfogásról készített video az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/FvfpAcGIVlg

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!