2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Korózs durva stílusban küldte el a Hír TV riporterét

Mégis megfizeti a gój motorosokra költött uniós pénzt Szanyi Tibor. A szocialista EP-képviselő nem az Európai Parlamentnek fizeti vissza a mintegy 2700 eurót, hanem állítása szerint jótékony célra fordítja. AZ MSZP vezetősége korábban újabb szankciókkal fenyegette meg a politikust, amennyiben nem rendezi a motorosok vendégül látásának költségeit, amit korábban az Európai Parlamenttek számoltatott el.

Szanyi Tibor még tavaly ősszel kötött fogadást a gój motorosok vezetőjével, Mészáros Imrével, hogy melyik párt és milyen arányban nyeri majd az áprilisi választásokat. Abban maradtak: ha Szanyi veszít, akkor vendégül látja a gój motorosokat Brüsszelben. Így is történt. De nem saját zsebből állta a milliós költségeket, hanem uniós képviselőként elszámolta az Európai Parlament kontójára.

A párt el is számoltatta Szanyit. Fegyelmit kapott és leváltották az MSZP-DK közös EP-delegációjának éléről. A szocialisták országos elnöksége azonban nem elégedett meg ennyivel. Arra is kötelezték párttársukat, hogy fizesse vissza a gój motorosok utaztatására elköltött 842 ezer forint közpénzt. Az ellenzéki politikus azonban pénteken a Hír TV stúdiójában visszautasította a felszólítást.

– Én semmilyen pénzügyi szabálytalanságot nem követtem el, aminek következtében, bárkinek bármit vissza kellene fizetnem.
– De bocsánat, Tóbiás József azt mondta, hogy önnek ezt meg kell tenni, vissza kell fizetni.
– Hát ő ezt mondta, én meg azt mondtam, hogy nem. Hát most ilyen egyszerű ez a történet – reagált Szanyi Tibor.

Ezután az MSZP elnöksége közölte: ismételt etikai eljárás indulhat Szanyi ellen és ki is zárhatják a pártból.

–  Ez a mi dolgunk, meg Szanyi Tiboré.
– De egyébként visszahívták volna, ha nem fizeti be?
– Nézze, a párt ebben döntött, úgy hogy ezt Szanyi Tibor és a párt fogja elintézni. Nem hiszem, hogy ez túlságosan érdekelné a Hír TV nézőit és önt – mondta cinikusan Kunhalmi Ágnes.

A frakcióülésről távozó Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja, még ennél is durvább stílusban válaszolt a Hír TV tudósítójának kérdésére.

– Miért pirítottak rá Szanyi Tiborra?
– Ne szórakozzál velem...
– Mi történt képviselő úr, történt valami baj? Mi a problémája?

Korózs Lajos később még visszaszólt a stábnak, majd elszaladt. A pártelnök a történtek után is bízik Szanyi Tiborban.

– Támogassa az éhező gyermekeket, azokat, akiknek fontos az, hogy hogyan működik az Európai Parlament.
– Fogják ellenőrizni, hogy befizette-e ezt az összeget, vagy jótékony célra fordította?
– Nem kell ellenőrizni.
– Elhiszik neki?
– Igen – zárta le a beszélgetést Tóbiás József.

Szanyi Tibor végül sms-ben írta meg, hogy fizet. A mintegy 2700 eurót jótékony célra fordítja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!