2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Kormányszóvivő: A falvakban maradást segíti a Magyar falu program

A falvakban maradást és a falusi élet jobbá, élhetőbbé tételét segíti a 2018-ban indult Magyar falu program - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kedden az MTI-hez eljuttatott videóban.

  • Kormányszóvivő: A falvakban maradást segíti a Magyar falu program

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a videóban azt mondta, hogy tavaly 16 támogatási célterületet jelöltek meg a pályázati alprogramban. Több, mint tízezer pályázat érkezett ebbe az alprogramba, és több mint ötezer nyertes pályázatot hirdettek ki - tette hozzá.

A kormánybiztos kedden három Pápa környéki kistelepülést - Pápateszért, Bakonybélt és Nagygyimótot - látogatott meg. A településeken a program keretében óvoda udvart újítottak fel, járdát építettek, közösségi teret alakítottak ki - ismertette.

Márkus Zoltán, Bakonybél polgármestere tudatta: a község tavaly tíz pályázatot nyújtott be, amelyből kettő sikeres volt. Az egyik nyertes pályázat orvosi eszközbeszerzés, a másik pedig egy óvodaudvar volt - mondta.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!