2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kormányinfó: Orbán Viktor jelenti be majd az újabb lépéseket

A kormányinfót élőben követheti a Hír TV-n.

Ennyi szabad kapacitás van még az egészségügyben

Közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához - mondta Gulyás Gergely. A számok rendkívül rosszak, és ezt előre is jelezték a szakemberek - tette hozzá. A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy az egészségügyben van szabad kapacitás még. Köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak. További 11 ezer szabad kórházi ágy és 1700 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van.

Gulyás: Nincs itt a lazítás ideje

Gulyás közölte, hogy a lazításnak még nincs itt az ideje. Az oltás folytatódása a járvány elleni küzdelem legfőbb fegyvere. Ha az oltásszámokat nézzük, akkor az unióban a második helyen állunk - tette hozzá. Mindenki tartsa be a szabályokat, és csökkenjen a kapcsolatok száma! - mondta. Ha kellően sokat oltunk, akkor nem lesz negyedik hullám. Már csak hetekben és napokban kell számolni a lazításokig - mondta a miniszter. 

Nagyon népszerű volt a konzultáció

Gulyás Gergely elmondta, hogy a nyitás érdekében indult konzultáció nagyon népszerű volt, ma este nyolckor zárják, és az eredményeket a hétvégén nyilvánosságra hozzák. Közel vagyunk ahhoz, hogy a nyitást is megkezdhessük - tette hozzá. A konzultáció alapján döntenek majd a különféle lépésekről. 

Orbán Viktor jelenti be majd az újabb lépéseket

Orbán Viktor péntek reggel jelenti be a következő hetek terveit - mondta Gulyás. Minden vakcinára szükség van, és ezért szereztünk be nyugatról és keletről vakcinákat - tette hozzá. A védettségi igazolványok postázása is folyik. 

Vakcinabeszerzés

Aki akár oltást kapott, akár a betegségből felépült, az védettségi igazolványt kap postán - mondta Gulyás Gergely. Újabb vakcinabeszerzési lehetőségek vannak, de erről csak szerződéskötést követően adnak tájékoztatást - mondta Gulyás. Az AstraZeneca-oltás védettséget nyújt, nem jár mellékhatásokkal - mondta a miniszter. 

Csak ellenőrzött vakcinával oltanak itthon

Magyarország csak ellenőrzött és biztonságos vakcinával olt - mondta Gulyás. Ha egy biztonsági ellenőrzés nem ért véget, akkor értelemszerűen nem oltják el azt - tette hozzá. Másrészt a második oltásra is félre kell tenni. Érdemi különbség nincs a keleti és nyugati vakcinák között.

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!