2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Kormányinfó: Orbán Viktor jelenti be majd az újabb lépéseket

A kormányinfót élőben követheti a Hír TV-n.

  • Kormányinfó: Orbán Viktor jelenti be majd az újabb lépéseket

Ennyi szabad kapacitás van még az egészségügyben

Közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához - mondta Gulyás Gergely. A számok rendkívül rosszak, és ezt előre is jelezték a szakemberek - tette hozzá. A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy az egészségügyben van szabad kapacitás még. Köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak. További 11 ezer szabad kórházi ágy és 1700 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van.

Gulyás: Nincs itt a lazítás ideje

Gulyás közölte, hogy a lazításnak még nincs itt az ideje. Az oltás folytatódása a járvány elleni küzdelem legfőbb fegyvere. Ha az oltásszámokat nézzük, akkor az unióban a második helyen állunk - tette hozzá. Mindenki tartsa be a szabályokat, és csökkenjen a kapcsolatok száma! - mondta. Ha kellően sokat oltunk, akkor nem lesz negyedik hullám. Már csak hetekben és napokban kell számolni a lazításokig - mondta a miniszter. 

Nagyon népszerű volt a konzultáció

Gulyás Gergely elmondta, hogy a nyitás érdekében indult konzultáció nagyon népszerű volt, ma este nyolckor zárják, és az eredményeket a hétvégén nyilvánosságra hozzák. Közel vagyunk ahhoz, hogy a nyitást is megkezdhessük - tette hozzá. A konzultáció alapján döntenek majd a különféle lépésekről. 

Orbán Viktor jelenti be majd az újabb lépéseket

Orbán Viktor péntek reggel jelenti be a következő hetek terveit - mondta Gulyás. Minden vakcinára szükség van, és ezért szereztünk be nyugatról és keletről vakcinákat - tette hozzá. A védettségi igazolványok postázása is folyik. 

Vakcinabeszerzés

Aki akár oltást kapott, akár a betegségből felépült, az védettségi igazolványt kap postán - mondta Gulyás Gergely. Újabb vakcinabeszerzési lehetőségek vannak, de erről csak szerződéskötést követően adnak tájékoztatást - mondta Gulyás. Az AstraZeneca-oltás védettséget nyújt, nem jár mellékhatásokkal - mondta a miniszter. 

Csak ellenőrzött vakcinával oltanak itthon

Magyarország csak ellenőrzött és biztonságos vakcinával olt - mondta Gulyás. Ha egy biztonsági ellenőrzés nem ért véget, akkor értelemszerűen nem oltják el azt - tette hozzá. Másrészt a második oltásra is félre kell tenni. Érdemi különbség nincs a keleti és nyugati vakcinák között.

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.
A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!