2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Belföld

Gulyás Gergely: A járvány harmadik hullámát sikerült letörni

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online sajtótájékoztatót tart Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány? címmel. Kövesse a Kormányinfót a HírTV műsorán, vagy Facebook-oldalunkon!

Ez az utolsó Kormányinfó, amit online tartanak meg.

A járvány harmadik hullámát sikerült teljesen letörni, a tavaly nyári adatok közelében vagyunk - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője szerint ennek legfőbb oka az oltási program. Kijelentette, hogy teljesen egyértelmű, hogy aki átesett a fertőzésen az is nyugodtan beoltathatja magát. Többlet van oltóanyagból.

Gulyás Gergely kijelentette, hogy miután a magyar társadalom 54 százalékét sikerült beoltani, így a társadalmi immunitás közelében vagyunk. Biztosan ki lehet jelenteni, hogy 65-70 százalék közelében lehet a társadalmi védettség aránya - tette hozzá. Továbbra is arra buzdított mindenkit, hogy oltassa be magát.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy 3,7 millió második oltást kapott személy után azt lehet mondani, hogy akik megbetegedtek 8193 fő volt. Közülük 524-en haltak meg. Ha az egész társadalom be lett volna oltva, akkor 900-an haltak volna meg a járványban. A Pfizer esetében 3657-en betregedtek meg és 268-an haltak meg - tette hozzá.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a Moderna esetében 204 ember betegedett meg és 24-en haltak meg. AstraZeneca esetében 816-an betegedtek meg és 12-en haltak meg. Szputnyik esetében 697-en betegedtek meg és 13-an haltak meg. Sinopharm esetében 2800-an betegedtek meg és 206-an haltak meg - ismertette az adatokat Gulyás. Mindez bizonyítja, hogy mindegyik oltás biztonságos és az emberi életeket tekintve még az influenzánál is nagyobb védettséget ad.

Uniós zöld kártya

A magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja minden oltás típusát és időpontját. Az uniós szabályozás csak július 1-jén lép majd életbe. Akkor egységesebb szabályok lesznek - mondta a miniszter. Gulyás közölte, hogy eddig 12 országgal sikerült Magyarországnak megállapodást kötnie.

A magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós green card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban, azok számára, akik beoltoták magukat.

Indul a kárpátaljai magyarok oltása

Kezdődik a kárpátaljai magyarok oltása - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője ők az egyetlen határon túli magyar közösség, ahol nem érhető el oltóanyag.

26 milliárdért újulhatnak meg a települési utak és járdák

Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány számára fontos, hogy a helyi infrastruktúra fejlődjön, így 26 milliárdért újulhatnak meg a helyi utak és járdák. Mindez egyben a Magyar Falu Program kiegészítése is. A Belügyminisztérium ezt a programot gyorsan lebonylítja. 3,8 milliárd plusz jut a mellékutak fejlesztésére. A gazdaság újraindítását szolgálják ezek a lépések.

Előkészületi szakaszban csaptak le a hatóságok

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy hetek óta folyt a felderítés a magyar iszlamista férfi esetében.

A fiatalember csőbombával robbantott volna hazai eseményeken, tömegbe akart hajtani gépkocsival

- ismertette. Előkészületeket is tett, áttért az iszlám hitre - mondta a miniszter. Terrorcselekmények alapos előkészülete miatt folyik a nyomozás.

Jó jel, hogy a magyar hatóságok az előkészületi szakaszban fel tudtak lépni

- mondta a miniszter.

Ezért nem csatlakozunk az uniós ügyészséghez

Több uniós ország nem csatlakozott az uniós ügyészséghez, így hazánk sem, mert sérti a tagállami szuverenitást - mondta Gulyás.

Egy olyan szervezet jön létre, akinek a vezetője koncepciós eljárásokat folytatott magyar politikusok ellen, ami semmilyen jogállami alappal sem bírt.

 

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!