2021. 09. 22. Szerda Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Belföld

Két hét múlva már lehet lakodalmat tartani, június 1-től pedig megnyitnak a nyári táborok

Május 28-tól lehet lakodalmakat tartani – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely elmondta a pünkösd utáni héten éri el az első oltások száma az ötmilliót, ezért a kormány a jövő héten a korlátozó intézkedések újabb enyhítéséről tárgyal. A miniszter elmondta, május végétől a lakodalmakat a beoltottak számától függetlenül is meg lehet majd tartani.

A koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön közzétett adatok szerint a járvány következtében meghalt 82, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Kormányinfó – élőben Facebook-oldalunkon, valamint a HírTV műsorán.

Május 28-tól lesz lehetőség a lakodalmak megtartására

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy 144 ezer Pfizer-vakcinát fognak eloltani. Ezt időpontfoglalással lehet elérni, így ezt a 144 ezer adag vakcinát keddig el fogják oltani.

A pünkösd utáni első héten érhetjük el az 5 millió beoltottat

- mondta. A jövő héten ismét tárgyalni fog a kormány az esetleges enyhítésekről. Bárhogy is alakulnak az oltások

május 28-tól lesz lehetőség a lakodalmak megtartására

- jelentette be a miniszter.

Ők is kaphatnak védettségi igazolványt

Bármely uniós, OECD-ország, NATO-tagország, Ororszországban és Kínában kapott oltást magyar állampolgár, akkor jogosult lesz védelmi igazolványra - mondta Gulyás.

A WHO döntése a Sinopharm vakcináról visszaigazolja a magyar döntés helyességét

- tette hozzá. 

Gulyás szólt arról is, hogy az oltás mindenki számára elérhető, és ezért regisztráljanak minél többen. Közölte, hogy június elejére, közepére mindenkit, aki regisztrált, azt be fogják oltani. A társadalmi védettség növekedésével jelentőse csökkent a halálozás és a fertőzési szám is - tette hozzá.

Mindezek ellenére mindenki tartsa be a szabályokat.

Gulyás elmondta, hogy az uniós fejlesztési tervet beadta a kormány, így egészségügyre a források 34 százaléka juthat, míg oktatásra több mint 50 százalék jut majd. Kéthónapos ellenőrzése lesz a tervnek - tette hozzá. A helyreállítási alapból felhasznált források a helyreállítást fogja segíteni - mondta Gulyás.

Egész Európa érdeke, hogy a gazdasági növekedés helyreálljon.

Már több mint 86 milliárdot fizettek ki bértámogatásra

A bértámogatásokról azt mondta, hogy 87,1 milliárd forintnyi igény érkezett, és 86,5 milliárdot pedig ki is fizettek. Május 31-ig van még lehetőség bértámogatás igénybevételére.

 

HírTV - Origo

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi színtérre lépett a KINCS

Együttműködési megállapodást írt alá a Katalán Nemzetközi Egyetem Családtudományi Intézete és a Kopp Mária Intézet. 2021. szeptember 22.

Áder János: A klímaváltozás gyorsabb, mint eddig bármikor

Fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. 2021. szeptember 22.

Rasszista vicceket posztolt a jobbikos

Kis-Gyanó Béla korábban a cigányok halálán viccelődő bejegyzést tett közzé. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!