2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Gulyás Gergely: Még egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a kormány legújabb lépéseiről számolt be.

Elsők vagyunk a harmadik oltásokat tekintve Európában

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy 507 intenzív, és több mint 4400 szabad ágy van még, de nem ez a vége a kapacitásoknak. Újabb helyeket is meg tudunk nyitni - tette hozzá. Elsők vagyunk a harmadik oltásokat tekintve Európában - mondta Gulyás. A harmadik oltás kulcsfontosságú - mondta a miniszter.

Még egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet

Gulyás szólt arról is, hogy akik korábban kapták meg a második oltást, azokat meg fogják keresni. Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet - tette hozzá. Az ország településein pedig a jövőben oltási akciónapok lehetnek, ezt az operatív törzs szervezi meg.

A védettségi igazolvány a harmadik oltáshoz kötődhet

A védettségi igazolvány érvényessége a jövőben a harmadik oltáshoz kötődhet majd, de pontos döntés nincsen még. Kétmillió oltás érkezik majd az 5-12 éves korosztály számára - mondta Gulyás. A 12 év felettiek számára van elegendő vakcina. 

Középpontban a rezsicsökkentés

Az Operatív Törzs részletesen ki fogja dolgozni az 5-11 évesek oltását. A rezsicsökkentést fenn kell tartani - mondta Gulyás. A magyar kisvállalkozások számára is elérhető lesz a rezsicsökkentés. Egyetemes szolgáltatás lesz elérhető az önkormányzatok számára - jelentette be Gulyás. A kkv-k esetében 4 milliárd forint alatti árbevétel és 10 alkalmazott alatt lehet majd igénybe venni a rezsicsökkentést.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!