2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Gulyás Gergely: A baloldal fejezze be az oltásellenes nyilatkozatokat

Akik Gyurcsány Ferenc miatt nem oltatják be magukat, azok emiatt akár meg is halhatnak – hívta fel rá a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

  • Gulyás Gergely: A baloldal fejezze be az oltásellenes nyilatkozatokat

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 149 557 fő a beoltottak száma, ebből 327 428 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket! 8312 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 489 172 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A legfrissebb adatok szerint elhunyt 172 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 497 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 344 267 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 128 408 főre emelkedett. 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány szerdai ülésének döntéseiről a Kormányinfón adott tájékoztatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, hogy csak a járvány elleni védekezéssel foglalkozott a kormány. A harmadik hullám felfutó szakaszban van, szerdán több mint 8000 fertőzöttet regisztráltak.

Csak és kizárólag a kontaktusok számának a csökkentésével lehet megakadályozni a harmadik hullám felfutását

- tette hozzá. Az oltások az egyetlen terület, ahonnan jó híreket tudnak mondani.

1,1 millió embert oltottak be, és 327 ezren a második oltást is megkapták.

Már egymillió kínai vakcina érkezett

Magyarország lakosságarányosan 0,6 százalékot olt be egy napon, míg az uniós átlag 0,2 - mondta Gulyás. Felhívta a figyelmet arra, hogy a német sajtó is elismerően írt a magyar teljesítményről. Ehhez oltóanyagra és rgisztrációra van szükség, 450 ezer kínai vakcina érkezett, így

Kínából már egymillió vakcina érkezett.

Húsvétig sor kerülhet az idősek beoltására - tette hozzá. Több százezer idős ember van, aki még nem regisztrált - mondta Gulyás. Őket is regisztrációra kérte, és külön levelet kapnak azok, akik nem regisztráltak. 

Gulyás: Gyurcsány fejezze be az oltásellenes kampányt

Gulyás Gergely elmondta, hogy Gyurcsány fejezze be az oltásellenes nyilatkozatokat és aláírásgyűjtést.

A vakcinákkal kapcsolatos félelemkeltés miatt egyesek nem oltják be magukat, és ezért akár meg is halhatnak.

A kormány felelőssége is nagy, de az ellenzéké is

- tette hozzá. A brit mutáns a fiatalabb korosztálynál is súlyosabb tüneteket okoz, de a kórházban kezeltek 80 százaléka 60 év feletti. 3,2 millióhoz közelít a regisztrációk száma. 

Nyilvánosak lesznek a kínai és orosz vakcinaszerződések

60 százalékos átoltottsági aránynál lehet nyájimmunitásról beszélni - mondta Gulyás. A vakcinabeszerzésekről azt mondta, hogy Magyarország kötött szerződést kínai és orosz vakcinákrra, és ezen szerződések 24 órán belűl nyílvánosak lesznek. Gulyás közölte, hogy a brüsszeli vakcinaszerződések esetében a tagállamok számára tilos nyílvánosságra hozni a szerződéseket. 

Levelet ír Brüsszelnek 

Ha mindenki kér oltást, akkor négymillió adag vakcina marad, ha minden vakcina beérkezik - mondta Gulyás. Az EB illetékes tagjához fordul Gulyás, hogy az uniós szerződések nyílvánosak legyenek. Ha a nyílvánosság Kína és Oroszország számára sem sérelmes, akkor az EU számára kell annak lennie - tette hozzá. Gulyás elmondta, hogy először a bizottság kap infomrációt a vakcinagyártóktól, és ezt követően tudja értesíteni az érintett tagállamokat. 

Ezek a cégek is megkaphatják a 10 milliós hitelt

Az elmúlt héten hatályba lépett intézkedések a szolgáltató szektorban jelentenek nehézséget - mondta Gulyás. A kormány minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni fog, így a bértámogatás minden érintett szektorban ki lesz fizetve márciusra. Az érintett szolgáltató cégek is jogosultak a 10 millió forintos újraindítási hitelre - mondta a miniszter. 

Félmilliós pluszban vagyunk

Az eddig kifizetett bértámogatások összege 50,6 milliárd forint volt, és eddig 50,8 milliárd forintot fizettek ki. Tudjuk, hogy mindenki a türelmének a végén van - mondta Gulyás. A miniszter bízik benne, hogy az oltások révén le lehet győzni a járványt.Eddig félmillióval több embert tudtunk beoltani a keletről beszerzett vakcinákkal. 

Minden szállítmányt előjegyeztünk, és vásárolunk belőle, ami júliusig megérkezik

- tette hozzá. 

Gulyás: Gyurcsányék a gyűlöletkeltésre építenek

Még a DK nem létezett, amikor a vezetői a magyar-magyar kapcsolatokban a gyűlöletkeltésre építettek. Ez elfogadhatatlan - mondta Gulyás. Az jogosult oltásra, aki Magyarországon TB-kártyával rendelkezik. A magyar állampolgárság nem keletkeztetet TB-jogviszonyt - mondta a miniszter.A DK a gyűlöletkeltés és a hangulat fokozása miatt tesz valótlan kijelentéseket. 

HírTV - Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!