2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Belföld

Gulyás Gergely: Hamarosan nyithatnak az iskolák és óvodák

A kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt a kormány legfontosabb döntéseiről.

Leghamarabb április 12-én nyithatnak ki az iskolák és az óvodák – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Szavai szerint ez akkor történhet meg, ha a beoltottak száma elérte a 2,5 milliót. A tanárokat és az óvónőket az oltásra történő regisztrációra kérte a miniszter.

A tárcavezető közölte: két kormányülés volt szerdán, az egyik uniós tematikájú, a másik a koronavírussal volt kapcsolatos, mai napon pedig online EU-s csúcstalálkozó lesz valamennyi állam- és kormányfő részvételével, a legfontosabb téma a járvány.

Gulyás Gergely súlyosnak nevezte a járványhelyzetet, ám szavai szerint

az egészségügy képes kezelni a helyzetet: 1678 szabad ágy lélegeztetőgépes ágy, valamint 10 ezer feletti sima kórházi ágy áll rendelkezésre, s az egészségügyi szakemberek is megfeszített munkát végeznek.

– Bevontuk a munkába a rezidenseket és medikusokat, a tárgyi és személyi feltételeket is biztosítjuk a sikeres védekezéshez, a megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Egy megoldás van a járvány leküzdésére, a védőoltás – fogalmazott a miniszter, aki arra kérte azt a 650 ezer nyugdíjast, aki ezt még nem tette meg.

Gulyás Gergely kitért rá: az idősotthonokban egy százalék alá csökkent a megbetegedések száma, ami azt mutatja, hogy még a legveszélyeztetettebb csoportok esetében is minimálisra csökken a fertőzés esélye az oltás hatására. Elmondta,

áprilisban minden korábbinál több vakcina fog rendelkezésre állni, mert Kínából és Oroszországból folyamatosan érkeznek a szállítmányok, továbbá reménykednek benne, hogy az Európai Unióból is stabilabb és nagyobb számú oltóanyag fog érkezni a jövőben a kezdeti nehézségek után.

Hozzátette: Málta mögött a másodikak vagyunk átoltottságban, ez segíthet abban, hogy hazánkban a többi országhoz képest hamarabb kialakuljon a nyájimmunitás.

A nyitási tervekkel kapcsolatban Gulyás Gergely arról számolt be, hogy ha a 2,5 milliót eléri az oltottak száma akkor két héten belül kinyitnak az óvodák és iskolák is.

A politikus közölte: a boltokkal kapcsolatos szabályozásra módosításokat tett a kereskedelmi és iparkamara, mely szerint minden üzlethelyiségben és szolgáltatási térben 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhasson. Az operatív törzs vizsgálja ezen szabályok életszerűségét, bevezetést, de a miniszter szerint a húsvét előtti időszakban nem lehet tudni, milyen hosszú sorokra vezetne egy ilyen döntés.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!