2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Orbán Viktor: A Fidesz Novák Katalint jelöli a köztársasági elnöki posztra

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban megtartotta az év utolsó Kormányinfóját.

  • Orbán Viktor: A Fidesz Novák Katalint jelöli a köztársasági elnöki posztra

Orbán Viktor: A vírus elleni küzdelemről és a gazdaság újraindításáról szólt 2021

Orbán Viktor arról beszélt, hogy a 2021-es év két dologról szólt: a vírus elleni küzdelemről és a gazdaság újraindításáról. Folyamatosan védekeznünk kellett. Együtt érzünk azokkal, akik elvesztették a hozzátartozójuk. Szerencsére idén már nem voltunk eszköztelenek a védekezés során - mondta a kormányfő.2021-re kifejlesztették a koronavírus elleni oltást, így oltásalapú védekezést lehetett folytatni. 

Így indult újra a gazdaság

A kormányfő közölte, hogy az oltások száma megállt 6 millió körül. Az oltásalapú védekezést folytatni fogjuk. Az 5-11 évesek oltásán és a harmadik oltáson lesz a hangsúly - mondta a kormányfő. Orbán Viktor kifejtette, hogy a magyar védekezés fontos eleme a nemzeti konzultáció. A két konzultációban több mint 2 millió ember vett részt, és a védekezés irányát ez adta meg - tette hozzá. 1700 milliárd jutott beruházások támogatására, és több mint 1000 beruházás kapott támogatást, ennek köszönhető, hogy a foglalkoztatottság elérte a válság előtti szintet - fejtette ki a kormányfő. 

Ez várható 2022-ben

A magyar gazdaság teljesítménye meghaladta már a koronavírus-járvány előtti szintet - mondta Orbán Viktor. Jóval hat százalék feletti növekedés lehet idén, míg jövőre 4-5 százalék között lehet. 2022-ben olyan gazdaságpolitikai intézkedéseket vezetünk be, amik eddig nem voltak ismertek, így például a 25 éven aluliak adómentessége - mondta a kormányfő. Visszaállítjuk a teljes 13 havi nyugdíjat - tette hozzá. A védekezés jövőre is folytatódni fog oltásalapú lesz a védekezés - mondta a kormányfő. 

Középpontban a gyermekvédelmi népszavazás

Több mint 2,4 millió Pfizer áll rendelkezésre, és több mint 2 millió gyerekeknek való Pfizert rendeltünk - mondta a kormányfő. 9,5 millió olyan Pfizert fogunk rendelni, ami az Omikron ellen van kifejlesztve - mondta Orbán Viktor. Volt elegendő, van elegendő, és lesz elég vakcina - tette hozzá. A harmadik nagy ügy a gyermekvédelmi népszavazás lesz - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a referendum célja, hogy kinek a felügyeletével történjen a gyermekek szexuális nevelése. A szülőknek kizárólagos joga van ezen a területen.

Orbán Viktor: Ez egy demokratikus megoldás

A bevándorlás és az LMBTQ-mozgalmak által propagált gyermeknevelés a két legfontosabb nemzetközi kérdés. Magyarországon nem az elit, hanem mindkét kérdésben népszavazás döntött és dönt majd - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy itthon nem az elit dönt ezen kérdésekről, és ez demokratikus megoldás. 

Energetikai kérdések

Orbán Viktor az energiaválságról azt mondta, hogy nem sikerült megegyezni az uniós csúcson. A kormányfő bízik benne, hogy az Európai Bizottság nyilvánosságra hozza azt az álláspontot, hogy az atomenergia nélkül nem valósítható meg a klímavédelem. Azt is várja, hogy a gázból nyert energia átmenetileg fenntarthatónak minősül majd. Ma a bankok vagy nem adnak hitelt ezen beruházásokra, vagy pedig nagy felárral, ezért ez megoldódhat majd.

Lesz-e gépkocsi és lakásadó?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amikor az energiaárak magasan vannak, akkor a rögzített áras rendszer megvédi a családokat. Ma bizonyos energiaforrásokat extra adóval sújtanak, így ha egy erőmű szénből állít elő áramot, akkor azért büntetést kell fizetni, mindez több országot sújt Európában - tette hozzá. Brüsszel tervei szerint a gépkocsi-tulajdonosokat és a lakásokat is meg kellene adóztatni, itt egy gazdag-szegény törésvonal van Európában. A nagy kérdés, hogy leszünk-e elegen ahhoz, hogy megakadályozzuk ezt a tervet.

Migrációs kérdések

Egyre többen vagyunk Európában, akik azt mondják, hogy a megcélzott ország nagykövetségén adják be a menedékkérelmüket az adott személyek. Az eljárást a schengeni területen kívül kell lefolytatni - mondta Orbán Viktor. Világossá kell tenni, hogy akik védik Európa területét, azoknak meg kell téríteni a kerítésépítést.

Orbán Viktor: Nem sokat kell gondolkodnom, ki a főnök a másik oldalon

Választási kérdésekkel csak a választási kampányban foglalkozunk, de a legfőbb kérdés, ki a főnök. Nem kell sokat gondolkodnom, hogy ki a főnök azon az oldalon - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. 

Novák Katalin lehet a köztársasági elnök

Novák Katalin jelenlegi családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli köztársasági elnöknek a Fidesz - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök

Áder János jelenlegi köztársasági elnök második államfői mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra.

A miniszterelnök a nemzetközi sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar alkotmányos rend csak két hivatali ciklust enged az államfőnek, majd arról beszélt: negyven országgyűlési képviselőnek kell ajánlást tennie az új államfő személyére. A Fidesz pártelnöksége a kérdést megvitatta, és javaslatát hivatalosan már meg is tette - közölte Orbán Viktor.

Így változhat a védettségi igazolvány rendszere

Ezt a vírust karanténnal nem lehet megfogni, csak oltással - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor.Január végétől harmadik oltáshoz kötik a védettségi igazolványokat, ha a helyzet romlik - tette hozzá. 

A harmadik oltás az Omikron ellen is jó

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy a harmadik oltás az Omikron ellen is jó. A hatékonyság tekintetében egyelőre nincs konszenzus - tette hozzá.Az Omikron esetében az esetek számossága, de nem a súlyossága lehet a jellemző. 

Orbán Viktor: Én ilyet még nem láttam

Orbán Viktor Márki-Zay Péter különféle kijelentéseivel kapcsolatos kérdésre azt mondta, ilyet még nem látott a szakmában, és nem tudja elhelyezni azokat abban a koordinátarendszerben, amiben ő gondolkozik. 

 

Origo/Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!