2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Kónya szerint a DK is belefér az együttműködésbe

Bár az MSZP választmánya a hétvégén arról határozott, hogy nem köt választási együttműködést a Demokratikus Koalícióval, az Együtt–PM Szövetség társelnöke hétfőn mégis úgy nyilatkozott: továbbra sincs kizárva a Gyurcsány-párttal való megállapodás.

Kónya Péter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: csak megfelelő kompromisszum kérdése, hogy az MSZP és az Együtt–PM Szövetségre tud-e lépni a DK-val.

„Szó nincs arról, hogy ne férne bele a Demokratikus Koalíció ebbe az együttműködésbe. Volt egy elvárása a DK-nak, majd azt követően az MSZP elmondta, hogy mi az ajánlatuk. Ez szöges ellentétben áll egymással – fogalmazott az Együtt–PM Szövetség társelnök, hozzátéve: én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy megállapodásra lehessen jutni, elsősorban kompromisszumokat kell találni.”

– Amikor az Együtt 2014 először leült az MSZP-vel tárgyalni, akkor azt gondolom, hogy a mi elvárásaink vagy az MSZP által megfogalmazott elvárások is nagyon sok mindenben szöges ellentétben voltak, dehát erről szól egy tárgyalás, majd el kell jutni egy kompromisszumos megoldásig – tette hozzá a Szolidaritás Mozgalom Egyesület elnöke.

A Kónya Péterrel készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!