2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Koncz Zsófiával a fejlesztésekre mondhatnak igent a Borsod megyei szavazók

Szemben Bíró Lászlóval, a baloldal közös szerencsi jelöltjével, aki a kormánynak osztana ki egy fricskát a győzelme esetén a mai Borsod-megyei időközi választáson, Koncz Zsófia, a kormánypártok szerencsi jelöltje a régió élhetőségét javítaná, egyebek mellett munkahelyteremtéssel és infrastruktúra fejlesztéssel - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

A mai napon – október 11-én – este 7 óráig járulhatnak az urnákhoz Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetének szavazói, és adhatják le voksaikat az időközi országgyűlési képviselő-választás jelöltjeire. A 77701 szavazót számláló körzet három legnagyobb városa Tiszaújváros, Szerencs, valamint Szikszó, s míg az egykori Leninvárosban inkább a baloldal az erősebb, Szerencsen hagyományosan a jobboldalnak voltak erősebb állásai. A körzetet július 10-i halálig a fideszes Koncz Ferenc képviselte, s elődje is kormánypárti volt. Azonban jelenleg mindhárom várost független, vagy baloldali polgármester irányítja, ami a mai országgyűlési időközin is szoros küzdelmet vetít előre.

Annál is inkább, mert míg Koncz Ferenc legutóbb a voksok 49,3 százalékával fölényesen tudta legyőzni ellenfeleit, ma a kormánypárti jelöltnek – a balesetben elhunyt honatya lányának,

Koncz Zsófiának -, nagyjából ekkora támogatottság mellett kell megmérkőznie az egész baloldal által támogatott közös jelölttel.

A jobbikos Bíró László 2 éve is indult a parlamenti mandátumért, ám akkor csak a voksok 31,5 százalékát szerezte meg, mivel az MSZP-s Pap Zsolt is jelöltette magát, és közel 15 százaléknyi szavazatot el is vitt.

A kampány során gyökeresen eltérő üzeneteket fogalmazott meg Koncz Zsófia és baloldali ellenfele, hiszen

míg a kormánypárti jelölt a régió sajátosságaiból kiindulva a munkahelyteremtést, és az infrastruktúra fejlesztést tűzte zászlajára, addig a Bíró Lászlót támogató szivárványkoalíció elsősorban általános politikai hasznot remél húzni a választásból.

Számos alkalommal hangsúlyozták ugyanis, hogy szimbolikus jelentőséget tulajdonítanak a voksolásnak, amivel a nemzeti kabinet kétharmados parlamenti többségét igyekeznek „lebontani”.

Bár Bíró a kisemberek megsegítését is próbálta kampányüzenetként megfogalmazni, ám ez nem volt hiteles, hiszen hamar kiderült, hogy a jobbikos politikus cégvezetőként nem fizette ki az alkalmazottait, fegyverét emlegetve fenyegette őket,

s rendkívül felelőtlen gazda volt, hiszen miután a szövetkezete 50 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott, ő kiszállt az üzletből, amely különböző strómanok nevére íratva végül be is dőlt. Bíró zsidóellenes és rasszista gyűlöletkeltő kijelentéseinek kitudódásával pedig még a baloldali értelmiség egy része a visszaléptetését követelte, ám a szivárványkoalíció – és a baloldali lapok – cinikusan passzívak maradtak az ügyben. Arról nem is beszélve, hogy

Lakatos Attila, borsodi cigány vajda arról számolt be, hogy Bíró László sertésekért akarta megvenni a helyi romák szavazatait.

Ezzel szemben a 6-os számú körzet lakói Koncz Zsófia programjából konkrét képet kaphatnak arról, hogy a kormánypárti jelölt milyen, a térség mindennapjait érintő fejlesztéseket tervez. Ilyen például a 37-es út kétszer két sávosra bővítése, valamint az M30-as autópálya Szlovákiáig történő megépítése, s ígérete szerint a képviselősége alatt is hasonló beruházások valósulnának meg. A szerencsi születésű jogász víziójának fontos része a munkahely teremtés is, amelynek eredményeképpen arra számít, hogy számos fiatal hazatér, és családot alapít.

Koncz Zsófia állítása szerint abban a szellemiségben folytatná a munkát, amelyben édesapja is tevékenykedett. Emellett adottak a kormánnyal történő együttműködés feltételei a régió élhetőségének a javítására.

Ezt mások mellett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszer, valamint Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP parlamenti frakcióvezetője is egyértelművé tette, akik az elmúlt időszakban Szerencsen kampányoltak Koncz Zsófia mellett.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Hamarosan indul a 12 év alattiak oltása

A háziorvosok már felmérik az igényeket, hogy összesen hány 5 és 12 év közötti gyermeknek szeretnék beadatni a szülők vagy hozzátartozók a védőoltást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!