2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények 02:00

Belföld

Koncz Zsófia: a kormány nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre

A kormány nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Miskolcon.

  • Koncz Zsófia: a kormány nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre

Koncz Zsófia a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet együttműködési megállapodásának aláírása alkalmából hozzátette: megduplázták a ráfordításokat a kutatás-fejlesztésre, és 2010 óta Európában Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben - megkétszereződött - a kutatók száma.

Azt mondta, a 20. század kimagasló technológiai fejlődést hozott, és ez különösen igaz a kutatóintézet névadójának, Bay Zoltán fizikusnak a halála óta eltelt harminc évre. Ezekre a változásokra a kutatóknak, az egyetemeknek és a vállalkozásoknak is reagálniuk kell - jegyezte meg.

Kiemelte: ez a kutatóintézet első együttműködési megállapodása, amelyet egyetemmel kötött, ezzel is segítve a vállalkozói világot. A Miskolci Egyetem egyébként is nagy hangsúlyt fektet a duális képzésre - hangsúlyozta.

Az államtitkár közölte: azt kívánja, hogy a megállapodással a Miskolci Egyetem és a kutatóhálózat olyan eredményt érjen el, amely a magyar gazdaság versenyképességét növelni tudja.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!