2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Kocsis Máté: Teljesen romokban az ellenzék

A Jobbikról nyilvánosságra került felvételek a párt igazi arcáról tanúskodnak, ezért is hiteltelen az az együttműködés, amely a Jobbik és a baloldal között formálódik – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A parlament tavaszi ülésszakára vonatkozóan a munkával kapcsolatban Kocsis Máté kifejtette: az ellenzéki botránypolitizálás ellenére hatékony törvénykezésre készül.

  • Kocsis Máté: Teljesen romokban az ellenzék

Kocsis Máté számára hiteltelen, hogy az a Jobbik, amelyik akkor erősödött meg, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként rendőröket vezényelt Budapest utcáira 2006-ban, most összeborul a DK-val. Úgy véli, a jobbikosok a hatalom és a pénz megszerzéséért mindenre képesek. A saját múltjukat és lassan a létüket is le fogják tagadni.

A Jobbikban egyhamar a következetlenség is probléma lesz – mondta. Követhetetlen, hogy ki, mi alapján maradhat a pártban, és kinek kell mennie – utalt Kocsis Máté Szávay Istvánra, aki végül lemondott, miután nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen azzal dicsekedett, hogy megvert egy zsidó nőt, miközben még mindig a Jobbik politikusa a zsidókat listázó Gyöngyösi Márton és Bencsik János, aki maga gyűjtötte ki azokat az amerikai zsidókat, akik szerinte túl nagy befolyással rendelkeztek a kormányban. 

Kocsis Máté nem látja, hogy lenne politikai racionalitása annak, amit az ellenzék csinál. Szerinte nincsen egy átlátható vagy bárki számára megérthető vagy akárcsak a maguk számára tisztázott politikai elképzelés, koncepció, amelyet követnek. 

Velkovics Vilmos műsorvezető kérdésre reagálva közölte: a kormány a parlament tavaszi ülésszakában is el fogja végezni a munkáját. Az ellenzék ezt néhány percig akadályozhatja, vagy kivonulhat. A Fidesz-KDNP ugyanakkor olyan ügyekkel szeretne foglalkozni, mint a családvédelmi akcióterv elfogadása és a közelgő EP-választás, nem pedig azzal, hogy mit csinál az ellenzék – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője. 

Kocsis Máté nem tudja, mi az ellenzék koncepciója, de azt igen, hogy teljesen romokban hever.

(Forrás: ECHO TV)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Az autója elé állt, kukákat borogatott az autó elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját és bezárta egy szobába - ilyen részleteket mesélt volt férjéről Varga Judit Hajdú Péternek. A Frizbi különkiadása szerda este került fel a youtuba-ra, csütörtök este 21 órától pedig a HírTV nézői is megtekinthetik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!