2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Kocsis Máté: Semmi meglepő nincs a baloldali előválasztásban

– Nincs az Országgyűlésnek Covid vizsgálóbizottsága, így a kormány nem vesz részt nem hivatalos, a baloldali pártok által kreált intézményekben – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté hangsúlyozta, a baloldal parlamenti és közéleti magatartása az emberek elbizonytalanítására szolgál a járványhelyzet kellős közepén, akár az oltással, akár intézkedésekkel kapcsolatban.

– A parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát pedig az a Korózs Lajos vezeti, aki megalázta, megsértette tavaly a mentősöket kamuvideójában, és álhíreket terjesztett

– mondta a frakcióvezető, aki rossz szándékúnak és hiteltelennek tartja a „vizsgálóbizottsághoz” hasonló jellegű baloldali kezdeményezéseket.

– Arcátlanság, hogy pont olyan politikusok akarnak vizsgálatot lefolytatni, akik úton-útfélen akadályozzák a járvány elleni védekezést, például nem szavazták meg a szükséges intézkedéseket

– közölte, megjegyezve: ha a baloldalon múlt volna, nem lenne ágazati hiteltámogatás, moratórium, adó- és járulékcsökkentés vagy otthonfelújítási támogatás.

Kocsis Máté elmondta, hiteltelenek a Covid-vizsgálóbizottsághoz hasonló baloldali kezdeményezések. Fotó: MTI/Kovács Attila

Szóba került Stummer János jobbikos képviselő álhíre is, akit Jakab Péter pártelnök bízott meg azzal, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből. – A Jobbik célja egyértelműen az volt, hogy eltereljék a figyelmet Jakab Péter balesetének körülményeiről.

Még a legelvetemültebb Gyurcsány-párttagok is kétkedve fogadták ezt, hiszen a hihetőség határain kívül esik, hogy a magyar miniszterelnök miatt épüljön egy ilyen folyosó

– hívta fel a figyelmet Kocsis Máté, aki arról is beszélt, hogy ma Európában nem építenek olyan sportlétesítményt, ahol ne lenne autósfolyosó, amelynek léte tűzbiztonsági, terrorelhárítási és általános biztonsági okokra vezethető vissza.

A baloldali koalíció már elkezdte a kampányt a 2022-es választásokra, már 106 egyéni körzetben lesz jelöltje az ellenzéknek. – A választási elkészülést folyamatosnak is tekinthetjük – mondta a frakcióvezető arra a kérdésre, hogyan készül a Fidesz-KDNP ezekre az időkre, majd hozzátette: most olyan jelölt indul a jövő évi országgyűlési választásokra a kormánypárt színeiben, aki parlamenti képviselői mandátumot szerzett az előző választáson.

– Míg a kormánypártok esetében nyilvánvaló és követhető, hogy mi fog történni a jelöltek összeállításakor, addig a baloldali pártoknál számos csalárd lépés van. A baloldali előválasztás előtt például gyakran hangoztatják annak újszerűségét és fontosságát, miközben semmi meglepő nem történik

– jelezte Kocsis Máté.

Emlékeztetett, hogy 2014-ben a Bajnai Gordon–Gyurcsány Ferenc–Mesterházy Attila hármas tartott baloldali előválasztást, aztán kihozták, hogy utóbbi induljon közös miniszterelnök-jelöltként. Szomorúnak tartja, hogy a baloldali szavazók átverésére megy az egész koncepció, hiszen a folyamatokat egy az egyben Gyurcsány Ferenc irányítja, aki először beszélt közös listáról, az előválasztásról, a közös miniszterelnök-jelölt szükségességéről.

HírTV, Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Hamarosan indul a 12 év alattiak oltása

A háziorvosok már felmérik az igényeket, hogy összesen hány 5 és 12 év közötti gyermeknek szeretnék beadatni a szülők vagy hozzátartozók a védőoltást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!