2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Kocsis Máté: Persze, hogy Karácsony nem esélytelen, a fél százalék esély is esély

Hír TV

2019. július 3., szerda 08:56

Nem esélytelen Karácsony Gergely Tarlós István ellen a budapesti főpolgármesterségért folytatott küzdelemben, és azért nem esélytelen, mert elindult a megmérettetésen – mondta keddi sajtótájékoztatóján a PestiSrácok.hu-nak Kocsis Máté.

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője ezzel egyebek mellett arra reagált, hogy az Index ugyancsak kedden közzétett közvélemény- (?) kutatása szerint Karácsony nemcsak, hogy partiban van a regnáló városvezetővel, hanem a válaszolók kevesebb, mint fele szerint még “esélyes” is. 

Kocsis Máté szerint a semmilyen közjogi relevanciával nem bíró ellenzéki előválasztás felkorbácsolhatta az erre fogékonyak vágyait, ugyanakkor a realitás mégis az, hogy Tarlós István népszerűsége töretlen, Karácsony esélyeiről pedig azt mondta, hogy akár fél százalékot is összehozhat a versengésben; az esély fogalmába ez is belefér. A frakcióvezető szavai szerint azok döntenek helyesen és felelősen, akik a fővárosi önkormányzati választáson a már sokat bizonyított főpolgármesterre adják voksukat.

Kocsis Máté tájékoztatóján felhívta a figyelmet arra is, hogy az Országgyűlés kedden elfogadta a lex Czeglédynek nevezett törvénymódosítást, amellyel a jövőben nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a DK EP-listájára felvett MSZP-s politikus, Gyurcsány ügyvédje és bizalmasa, a korábban több, mint hatmilliárdos költségvetési csalás miatt meggyanúsított Czeglédy Csaba ellen a mentelmi joga miatt meg kellett szüntetni a büntetőeljárást, miközben társai ügyét már a Szegedi Törvényszék tárgyalja.

A Fidesz frakcióvezetője más témák mellett ismertette a családvédelmi akcióterv már hétfőn hatályba lépett rendelkezéseit, illetve annak még kidolgozás alatt álló részleteit. Kocsis Máté emlékeztetett arra, hogy míg a Fidesz-KDNP kormányzat elsődleges célként tekint a családok támogatására, addig a Gyurcsány-érában a döntéshozók épp ezeket igyekeztek minden áron megnyirbálni, és a törvénymódosító javaslataikat elemezve még ellenzékben is erre törekednek.

Pesti Srácok