2020. február 28.,
péntek, Ákos, Bátor napja

Kocsis Máté: Mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel

Hír TV

2019. február 13., szerda 08:13, frissítve: szerda 20:05

Ma, szerdán kezdődik a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban. A Fidesz és a KDNP ország­gyűlési képviselői a Brüsszellel folytatott bevándorlási vitáról, a májusi euró­pai parlamenti választásról, illetve a kormány családügyi terveiről is tárgyalnak.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírek tömkelegével kell számolni.

A kihelyezett frakcióülés egyik fő témája a Brüsszellel folytatott bevándorlási vita lesz – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője kifejtette: a mától péntekig tartó tanácskozáson elsősorban a májusi európai parlamenti választás vitái­ra, illetve a családokat segítő döntések mielőbbi meghozatalára készülnek.

A lap úgy tudja, hogy ma Orbán Viktor miniszterelnök évadnyitó beszédet tart a Fidesz és a KDNP képviselőinek. Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek azt mondta: a péntekig tartó tanácskozáson elsősorban az EP-választás vitáira és a családokat segítő döntések mielőbbi meghozatalára készülnek. A Fidesz frakcióvezetője szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírekkel kell számolni.

Kocsis Máté a Magyar Nemzet cikkében ismertette a kormányülés részleteit. Legutóbb tavaly ősszel, Velencén tanácskoztak a Fidesz és a KDNP képviselői, akik akkor egy népesedéspolitikai, valamint egy bevándorláspolitikai-migrációs kabinet létrehozásáról is döntöttek.